Van olyan főtt étel recepted amit saját magad improvizációból találtál ki? Ha igen, mi?
mexikói tészta:
fél kg kifőtt tészta(180 ft)
1 mexikói alap(250 ft)
fél kg darált hús(399 ft)
2 konzerv csilis bab(2*99 ft)
1 konzerv kukorica (120 ft)
elkészítem a chilit az alapon megadott módon,csak több vízzel,és a végén a kifőtt tésztához keverem. kiadós és finom kaja,könnyen,gyorsan elkészül.
Én csak olyat készítek. Anyukám kedvence az ananászos zöldségragum.
Egy konzerv ananász (nem körszeletes), csak konzervből jó nem a frissből
1 kígyóubi
5 paradicsom hámozva
egy kis fej hagyma
só, fehér bors, kurkuma
A hagymát ledinsztelem olajon, bele az ubit, a paradicsomot összedarabolva, végül az ananászt a levével együtt. Sózom, borsozom és két mokkáskanál kurkumát is teszek bele. Kb. 15 percig kell párolni fedő alatt.
Rengeteg van, de sose írom le őket, így rendszerint el is felejtem :D
Egyszer csináltam valami olyat, hogy tepsiben csirkemell szeletek voltak, fűszerezve, és be volt borítva az egész nyers reszelt krumplival, amit elkevertem tejföllel és tömlős sajttal, és így megsütöttem. De már nem emlékszem pontosan, biztos csináltam vele még valamit. Na az nagyon finom volt.
Hántolt rozs, beáztatott csicseriborsóval együtt megfőzve, kb. 3-4 óra, a vége felé beáztatott lencsét is teszek hozzá. Külön el kell készíteni csirkepörköltet, vagy marhapörköltet, amibe több paradicsom kerül. Amikor a rozs elkészült, akkor összekeverni a pörkölttel és még egy fél órát lassú tűzön főzni.
Ez arab népi kaja, az újítás benne a magyaros pörkölt. Finomabb, mint az eredeti! Lehet, még füstölt húst is belefőzni a rozsba, attól még finomabb lesz. Ja, és nagyon egészséges is.
Fűszeres túróval töltött gomba
5-6 tölteni való nagy gomba
10 dkg natúr sajtkrém
10 dkg túró
reszelt sajt
kakukkfű
bors
só
A meghámozott gomba törzsét levágjuk. A sajtkrémet, a túrót és a fűszereket összedolgozzuk, és a gombákba töltjük. Olajjal kikent tepsibe rendezzük a gombát. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Kb. 15-20 percre forró sütőbe, rakjuk, míg szépen megpirul a sajt.
Csípős sárgaboró
25 dkg sárgaborsó
4 dkg füstölt szalonna
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 marhahúsleves-kocka
1 evőkanál Erős Pista
só
bors
kömény
1 fél citrom leve
A borsót áztassuk be egy északára. A felkockázott szalonnát pirítsuk meg. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Pirítsuk kicsit, sózzuk. Adjuk hozzá a borsót, a citromlevet, a leveskockát, és öntsük fel körülbelül 5 dl vízzel. Az elfőtt levet kis adagokban pótoljuk, hogy a végére elpárologjon, időként kevergessük, mert könnyen leragad. 20 perc alatt főzzük készre. Ha puha, keverjük bele a fűszereket, és még 1 percig főzzük.
Magas falú tepsi aljára teszek füstölt szalonna csíkokat, erre kinyomkodott savanyú káposztát, erre teszek bacon szalonna csíkokat, erre teszek feldarabolt csirkemellet, annak a tetejére fokhagymát darabolok, rá vörös vagy fehér hagymát szeletelek, erre vékony almaszeleteket teszem, az almára teszek megint bacon szalonna szeleteket, az egészet meglocsolom bőven tejföllel, reszelek rá sajtot, simát és füstöltet is. Letakarom alufóliával.
Nagyon finom! Próbáljátok ki!
Bocsi, lemaradt!
Sütőben sütöm 30-40 percig, amíg a csirkemell megpuhul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!