Melyik az az étel amelyik legtöbbször van nálatok, vagy amelyiket legtöbbször főzöd?
Rántott hús krumplival - öcséim imádják. Én is, csak a paníros-olajos cucc miatt nehezen emésztem. :(
De nem főtt étel: kakaós csiga, azt mindhárman szeretjük.
sült krumpli - minden nap
marhapörkölt rizzsel - hetente
a hagyományos magyar konyha ételeit főzöm leggyakrabban, bár próbálom változatossá tenni. pl a pörköltfélék mindig másféle húsból, kölönböző tokányok, mindig más ízesítéssel
a rántotthúsok is mindig más állat húsából, és kölönféle praktikákkal (pácolva, sajttal stb. ) fasírtok is gyakran készülnek egyben tojással, vagy pogácsának.a köretek is hagyományosak, petrezselymeskrumpi, sültkrumpli, krumplipüré, rizibizi, gombás rizs.
gulyás, babgulyás, húsleves, raguleves, palócleves.
hétközben paprikáskrumpli, lecsó tojással, krumplistészta,
tepsis krumpli, rakottkrumpli stb...
a m indig másféle hús, azt jelenti, hogy egyszer pl marhalábszár, legközelebb csirkepaprikás ,mondjuk:)
azért ezeket úgy variálom, hogy két egymást követő hétvégén ne legyen ugyanaz a menü.
Kezdő háziasszony vagyok..most a csirke-ragulevesre kattantam rá, nagyon finomat tudok, ha rajtam múlna egész héten ez lenne.
Nekem kedvencem a csilis bab, férjemnek a csirkemell, bárhogy elkészítve. Rántani ritkán szoktam, nem szeretek sem panírozni, sem olyan sok olajban tocsogó ételt sütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!