Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » A kalóriabázis adatai mennyire...

A kalóriabázis adatai mennyire megbízhatók?

Figyelt kérdés
Elsősorban a mozgással elégetett kalóriák terén nem vagyok meggyőződve a számok valódiságáról. Ott van például az autóvezetés, amit 233 kcal/h-val számolhatunk a rendszer szerint. Na most ez egy 3 órás út során is 700 kalória, ami nagyjából egy órányi nagyon intenzív kerékpározásnak felel meg. Biztos ez? Ha igen, akkor én hogyhogy nem fogytam az elmúlt egy évben legaláb 15 kilót (viszont híztam ugyanennyit)? :D Nyilván az összes, mozgással elégetett kalória emberfüggő, testalkattól, genetikától, intenzitástól függően változik, szóval úgy 5-10%-ot bele lehet kalkulálni természetesen, de nekem még így se jön ki a matek.
2019. ápr. 9. 20:49
 1/7 anonim ***** válasza:

Az autóvezetéssel nem tudom, hogy kinek jött ki a 233 kcal/óra.

Ülsz egy kocsiban, nyomod a gázpedált, néha kormányzol, neha váltassz azt ennyi. Egy 10 perc3s tornával többet lehet elégetni.

A sétálásra viszont jó kalóriaégetést ir nekem. Ugyanazt írja a kalóriabázis és a lépésszámláló, igy azt elhiszem.

2019. ápr. 9. 21:56
 2/7 anonim ***** válasza:
Sokan be sem írják a mozgást, mert nem valami megbízhatóak az adatok, talán 1-2 kivétel esetleg akad. Amúgy én magam sem írom be, pedig kezdésnek heti 3x 50 percet mozgok (később majd fogom növelni). Saját testsúlyos gyakorlatok, hasra való mozgás.
2019. ápr. 10. 01:43
 3/7 anonim ***** válasza:
én appon keresztül mozgok, ami ha végeztem a tornával ki írja hogy kb mennyit égettem, azt szoktam beírni, de sokszor amúgy azt sem, annyit eszek amennyi meg van adva nem többet, egy alkalommal meg max 200 kcal ha elegetek nagyon max.
2019. ápr. 10. 06:33
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem megbizhatoak. Eleve a sulyodtol is fugg, az intenzitastol.... 1-masfel orat szoktam edzeni es arra szamolok 300 kcalt kb. Inkabb legyen kevesebb szamolva mint tobb, a tobbol baj nem lehet.
2019. ápr. 10. 07:47
 5/7 A kérdező kommentje:

Ha én nem írnám be a mozgást, akkor mindennap jócskán túllépném a keretet. Elképzelni nem tudom, micsoda akaraterő kell ahhoz, hogy valaki tartani tudja az 1000-1200 kcal/nap tervet mozgás nélkül. (Férfi vagyok egyébként, tudok enni rendesen.)

A vezetés egész biztosan éget kalóriát; nem is feltétlenül a mozdulatok miatt, hanem mert figyelsz, az agy meg elég sok üzemanyagot kér. El lehet fáradni vezetés közben? Még mennyire! Ahogy mondtam, biztos nem 200-250 kalóriát óránként, más források viszont megerősítik a 100-150 kalóriát személyautóval, az még hihető is.

Az viszont elég baj, ha semmilyen mozgásnál sem stimmel a matek. Így már értem, miért hízok még mindig...

2019. ápr. 11. 11:41
 6/7 A kérdező kommentje:

Na, szóval itt valami rohadtul de nem stimmel ám.

Pár hónapja voltam nagyjából 92 kiló. Folyamatosan tartom az 1500-1800 kcal-t. A rendszer vígan közli minden nap végén, hogy milyen király vagyok, így heti fél kilót meg mittudommennyit fogyhatok.

Na, hát ma már 95,5-öt mutatott a mérleg.

2019. jún. 13. 14:47
 7/7 anonim ***** válasza:
Akkor ott valami valoban nem stimmel. 1500 kaloria mar elvileg boven deficit. Nem szamolod felre?
2019. jún. 13. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!