A kalóriabázis mennyire megbízható?
Ez csak tájékoztató adat - ezt világosan le is írják, mert egyrészt az ember nem gép, másrészt az emberek közt igen angy különbségek vannak.
Amire jó, az az, hogy tudod, mennyi kalóriára van szüksége átlagosan egy hozzád hasonló paraméterekkel rendelkezö embernek, mennyi kalóriával fogy az átlag a megadott mértékben és neked mennyit célszerü fogyasztani.
De azt nem várhatod el, hogy tökéletesen az ott emgadott értékek szerint fogyj.
Viszont ha betartod a javasolt kalóriamennyiségeket (és reális adatokat adtál meg), akkor garantáltan fogsz fogyni és közelítöen az ott emgadott adatok szerint.
Nincs sem program, sem ember, aki előre meg tudja jósolni, hogy te pontosan mikorra és mennyit fogsz lefogyni. Több száz tényező befolyásolja, és mindegyik folyamatosan változik.
A kalóriabázis tökéletesen megbízhatóan számolja a kalóriákat, ez a fő funkciója, a többi rajtad múlik.
Én is a kalóriabázist használom. Nekem azt írta, hogy havi 5-6 kilót kéne fogynom. Én mindent betartottam, sosem léptem túl a keretemet, de 2 hónap alatt mindössze 4 kilót fogytam le. El is vagyok keseredve, de többen mondták, hogy azért csak ennyi, mert heti 4x súlyzós edzésre megyek, és izmosodtam is. Nőként látom, hogy tényleg izmosodtam egy kicsit, de így mégsem az jött ki amit a kalóriabázis írt ki.
Pl: A héten elvileg 1,6 kilót kellett volna fogynom az beírt étkezések, sporttal együtt. Mégsem fogytam szinte semmit. A súly maradt ahol volt.
Az ember kalóriaigényét nem lehet megtippelni. A mozgás főleg bekavar, de nekem mozgás nélkül írta, hogy hízni fogok (nem érdekelt, éheztem volna azzal a parányi kalóriával, amit súlytartáshoz írt), én pedig fogytam :) Gyorsabb az anyagcserém, mint az átlagé. Van, akié lassabb.
Az aktivitás kalóriaigényét tipikusan túlbecsülik az ilyen oldalak, azt hallottam, ott sokat lehet tévedni. Azt mondják, kifejezetten aktív élet nélkül jobb ülőmunkát beírni s a sportot is csak 70%-ban számítani. Én nem tudom, ezzel sosem foglalkoztam, minek megpróbálni összeadnom két ismeretlen számot? Kitapasztalom, hogy a szokásos aktivitásommal kb. mennyi a kalóriaigényem, ha a számok érdekelnek. De általában csak eszem, amennyit jónak látok s tudok.
Viszont a makrók számolásához jó az oldal, csak a hibás adatokat s mások ételeit ne használjuk.
Nekem is mindig többet ír, mint amennyit a valóságban fogyok. Ez sokkal összetettebb, mint amit egy ingyenesen használható honlap nyújtani tudna.
Arra viszont kiváló, hogy számon tartsa az ember hol tart a napi kajájával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!