Valaki használja a KalóriaBázis oldalt? Szerintetek megbízható?
Azért kérdezem, mert én már több, mint egy hete eszerint élek, és minden nap meg vagyok dicsérve, hogy milyen jól teljesítettem - sőt: túlteljesítettem - a tervez, még többet is ehettem volna, stb. Ált. olyan 4-600 kcal-lal kevesebbet eszem, mint amennyit lehetne - a mozgást is figyelembe véve.
Mégis csak híztam azóta is... A dicséretek ellenére ott van kerek-perec, hogy "eddig 0,2 kg-ot híztál.". Ez már komolyan őrjítő és elkeserítő. :(
Ha ez az oldal nem megbízható, akkor tud valaki esetleg egy másik hasonlót, amivel tényleg FOGYNI fogok, nem pedig hízni???
Egy hét, és 0,2 kg az semmi. A mérleged hibája is lehet. Vagy 2 decivel több víz maradt benned a mérésre stb.
Alapból nálam is pontatlan volt, de igyekszem beírni magamnak azokat a kajákat, ahol ő nagyon eltért a csomagoláson szereplő adattól. És persze a recepteket is, amiket megfőzök. Szóval, nagyrészt saját adatokból számolok, így megbízható. Csak folytasd tovább, egy hónapból már vonhatsz le következtetést.
Már fogytam 15 kilót (vagyis valamivel többet), csak most sajnos megállt a fogyás, és az álomsúly mínusz két kiló. És ezt a két kilót egyszerűen nem tudom leadni, sőt, néha feljön még egy!! :'(
Ezt az oldalt most kezdtem el használni, gondoltam, majd "lendít" egyet, de hát marhára nem. :S
Szerintetek mikor kell amúgy mérni magunkat? Mert én ezt most úgy csináltam eddig, hogy mértem reggel és este, és az átlagot írtam be az oldalra "napi súly"-nak...
Reggel kell kaja előtt WC után. Semmi átlag meg ilyesmi, abba már beleszámolod a kaját is, ami még fel sem szívódott. (Mintha egy flakon vizet kézben fogva mérnél.)
De naponta is felesleges. Én 1-2 havonta mérem, mert csak a szüleimnél van mérleg. Kéthetente a centiket. Ennyi szerintem bőven elég.
Ha megállt a fogyás, próbálj valamin változtatni. Mozogj többet/kevesebbet vagy borítsd meg egy kicsit az étkezésedet.
Oké, megpróbálom, köszi! Akkor átállok a reggeli mérésre, bár ez most így nyilván meg fogja zavarni a "kimutatást" - úgy fog kinézni, mintha egy csomót fogytam volna. :P
(Bár ma reggel is több voltam, mint tegnap reggel. :(((()
Ehhez az oldalhoz elvileg kell naponta mérni, mert grafikont csinál belőle... Ami nálam nem néz ki túl jól, mert folyton felfelé mutat. :(
Igazából elkezdtem többet mozogni, és azóta hízok. :( Ezt nem is értem, azt kétlem, hogy ilyen hirtelen, ennyire izmosodnék...
De megpróbálom, hogy nem foglalkozom vele egy-két hétig egyáltalán, és hátha azalatt visszaáll kicsit a fogyás. Más amúgy nem változott, csak a több mozgás.
Nem feltétlenül kell naponta mérni, tud ő grafikont rajzolni heti egy adatból is. Az igaz, hogy így viszont szebb vagy pontosabb. De ha a napi mérés megnyugtat, akkor hajrá. :)
A centiket méred egyébként? Írtam, hogy kb. havonta tudom mérni a súlyom, viszont a centiket korábban hetente feljegyeztem. Kb. 3 hónapja kezdtem kocogni, és azt képzeld el, hogy a centik alapján simán megjósoltam magamnak a havi szokásos fogyásomat (kb. 2-3 kg-ot), erre ugyanannyi voltam, mint az előtti alkalommal. Úgyhogy nyugi, tud ilyen hatása lenni, ha hirtelen növeled a mozgás mennyiségét. Persze, most már folytatódhatna nálam is a fogyás, mert azért örökké nem tarthat az izmosodás se.
Sok sikert!
Igen, napi rendszerességgel mérem: derék, csípő, comb és súly. Reggel-este mind.
Érdekes, estére a centijeim is mindig nőnek. :s (Persze itt 1-2 cm-ről beszélünk, nem sokról. :))
Alapból viszont mondhatni, hogy a centik állandóak, a súly meg nő. :S (Szintén csak dekákra gondolok, de annyit sem szeretném, hogy felfele menjen, hanem LEFELE!!! :((()
500 kcal??? :o
Éhen halnék. Még az 1300-at is nehéz tartanom, sőt, túl is szoktam lépni, csak a mozgás miatt az még belefér... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!