Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Fogyáshoz étrendnek jó?

Fogyáshoz étrendnek jó?

Figyelt kérdés

110g korpás kifli+3 szelet sonka

1 túró rudi

1 banán

180g alma+joghurt (light)+20g zabpehely

100g kuszkusz+100g répa+300g csirke

(16L/166cm/80kg)

2019. márc. 21. 16:00
 1/8 anonim ***** válasza:
A túró rudit kicserélném valami másra a helyedben. :) mondjuk ha hetente megeszel 1-et azzal nincs gond de ne mindennapos legyen.
2019. márc. 21. 16:02
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem kevés a zöldség. A túró rudit és a banánt cseréld le valami zöldségre, és a reggeli mellé is egyél valami zöldséget.

Heti 1x, 2x oké a túró rudi, de diéta alatt nem kellene mindennap gyümölcsöt és túró rudit enned.

2019. márc. 21. 16:06
 3/8 anonim ***** válasza:

Kifli, túrórudi, banán, zabpehely,kuszkusz

Rengeteg a szénhidrát egyetlen napra, szóval fogyáshoz nem ajánlom.

2019. márc. 21. 17:25
 4/8 anonim ***** válasza:
64%

Hát én nem így fogynék a helyedben. Minek neked 300 g csirke, 3 szelet sonka?

A modern diétás módszerek, a kalóriaszámolgatás egy tévút, szemfényvesztés. Egyszerűen egy jó szemléletet kéne kialakítani, és ha éhes vagy enni. Sport nélkül is beáll egy normális súly, jóval kevesebb ennél a 80kg-nál, de nyilván ha fogyni akarsz egy kis kocogással a leghatékonyabb (nem hajszolni magad).

Ott kezdődik, általában az embereknél, hogy zsírt és a fehérjét kevesebbet fogyasszuk. A szénhidrát hasznosul legjobbak energiaként, ezért is h*lyeség a diéták nagy része, mert azonnal ezt vonja meg, amikor ez a legfontosabb. A zsír tartalmazza a legtöbb kalóriát, magas koleszterin szintet, cukorbetegséget, magas vérnyomást stb. okoz, a fehérje túlzott fogyasztása emésztési zavarokat okoz, gátolja a kalcium felszívódását többek közt. Kiszámoltam, h ez az étrended milyen, 1500 kcal kb. ami szerintem már kevés és ezzel éhes leszel, pedig nem kell éhezni, ahhoz, hogy fogyjunk. Kb. a fehérje ugyanannyi, mint a szénhidrát, és olyan mennyiségben van jelen, ami már brutális. A zsír talán még elmenne mennyiségben, ha nem rossz fajta zsírokat fogyasztanál főleg.

A lényeg ezen túl, hogy próbáljuk kilőni az olajokat. Rengeteg zsírt tartalmaznak és feles kalóriák. A cukrot is próbáld minimalizálni, vagy kilőni. Igyál sok tiszta vizet. Étkezz rostosan, ez nagyon fontos, a jelenlegi rost szinted nem rossz, de ezt simán meg is lehet duplázni. Amit fontos szem előtt tartani, és ami segít elfelejteni a gramm és kalória számolgatásokat, az a kalórisűrűség. Nézd meg melyik ételeknek van alacsony kalóriasűrűsége, és azokat fogyaszd leginkább. Tehát kerüld a feldolgozott ételeket, a kifli elég jó, de én simán lecsökkenteném, és helyette ennék mást. Több vitaminod, ásványi anyagod is nagyon alacsonyan van ezzel az étrenddel. Ennél picit több zöldség-gyümölcsöt kéne fogyasztanod, de inkább másokat is, változatosabban. Én növényi koszton élek, mert az a legjobb, és én az vagyok, aki azért eszik, hogy minél hatékonyabb legyen, nem azért mert élvezet. Szóval ennek fényében kicsit átalakítanám, és adnék egy ajánlást, de ha magadnak alakítod át azok szerint, amit elmondtam az is jó, mert ha ezeket az elveket betartod, pl. h nem számolgatsz, kevesebb hús, mindig eszel, ha éhesnek érzed magad, akkor úgy is jó lesz.

A chia magot kell csak számolgatni, mert elvileg túlzott fogyasztása már nem jó, 15 g-ot lehet, bár én 20 grammnál még nem tapasztaltam semmit - és ezt vagy diót, darált lenmagot fontos lenne fogyasztanod napi szinten az omega 3 miatt.

1. étkezés

15 g chia mag

45 g kivi

60 g zabpehely

20 g fagyasztott málna\szeder\ribizli

2. étkezés

60 g teljes kiörlésű kenyér (pl. a korpás kifli jó)

kb. 25 g hummusz krémmel megkenve

20 g kaliforniai paprikával

3. étkezés

1 közepes banán

1 túró rudi

4. étkezés

15 g párolt répa

20 g párolt kelbimbó

20 g párolt brokkoli

15 g párolt cékla

100 g sárgaborsó

50 g adzuki bab

75 g kuszkusz

25 g zöldborsó

5. étkezés

15 g párolt répa

20 g párolt kelbimbó

20 g párolt brokkoli

15 g párolt cékla

100 g sárgaborsó

50 g adzuki bab

75 g kuszkusz

25 g zöldborsó

6. étkezés

15 g napraforgómag

20 g mandula

50 g aszalt füge

20 g paprika

Ettől tuti lefogysz, és azért több és színesebb kaja, mint amennyit te eszel :D. De ha tényleg ennyire nem az előző elveket követed, hanem ezket az étrendeket akarod, akkor még csinálhatod úgy, hogy kezded a tieddel, aztán a szépen lassan átállsz erre, mondjuk étkezéseket emelsz át. Mert ez sokkal egészségesebb lenne, és könnyebben fogynál, tartanád a súlyod vele. De én még nem álltam át hirtelen rossz étkezésről, jóra, hallottam már olyat, hogy felpuffadt valaki pl., bár direkt azért írtam adzuki babot, mert az pl. nem annyira puffasztó hatású.

Direkt írtam külön étkezéseket, mert a nőknek fontos a vaspótlás, a te étrendedbe kevés vas volt. Ha eszel a vas mellé C vitamin dús ételeket növelheted a felszívódást.

Remélem hasznos lesz :)

2019. márc. 21. 19:44
 5/8 anonim ***** válasza:
Annyit javítanék, hogy a mandula vagy a napraforgómag egyikét két részletben fogyaszd el a 2 adzuki bab-brokkoli-répa-féle étkezés során, tehát a 4.-nél és 5.-nél, ne akkor, amikor írtam. Mert kell a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához a zsírtartalmuk.
2019. márc. 21. 20:09
 6/8 lencsefőzelék ***** válasza:
53%

4-es jókat írt (leszámítva a túró rudit). Ha fogyni akarsz, kérdező, akkor elsősorban az állati zsírokat és fehérjéket kellene elhagyni, és növényivel helyettesíteni.

https://www.youtube.com/watch?v=OqNX7aeGbdM

2019. márc. 22. 02:13
 7/8 anonim ***** válasza:
Hagyjátok már azt az egyetlen Túro Rudit egy 30 grammos (ha jól tudom) szelettől nem fog senkinek se betenni. :D Gondolom azért rakta bele, mert ennyi finomat szeretne enni, ha ez kell, hogy elviselhetőbbé tegye az életmódváltást, bátran! Nem akarok rögtön senkit áttéríteni növényi étrendre, bár mélyen meg vagyok győzödve az egészségügyi előnyeiről, hogy a legjobb étkezés, az csak növényi lehet, valamint ebből adódóan nyilván egyértelmű válik az etikai oldala is, és azért azt is tudni lehet, hogy nem épp a legkörnyezetbarátabb életmód állati termékeken élni, viszont azt gondolom, hogy pont mivel engem is az egészségügyi része győzött meg az etikai részről, először inkább tapasztalja meg valaki annak az előnyeit, amikor közel áll ehhez, és majd aztán döntse el mennyire fér bele neki, ebbe a mai világban vegán életmód, teljesen szinte senki nem vegán, mert az ugye nem is csak az étkezésről szól :). A többi állati ételt, azért mertem kidobni, amikor az ő alapját felhasználva írtam egy sajátot, mert gondoltam, hogy a natúr csirkemell, a light yoghurt és sonka nem olyan finom kaják, amiket azért rakott be, mert nem bírja ki nélkülük, ne lenne tőlük akár jobb egy adzuki bab zöldségekkel. De ha tényleg egyelőre nem bírja ki a hús íze nélkül, akkor azt mondom, azt építse bele, de semmiképp se 300 g-ot, hanem mondjuk a nyolcadát, tizedét :D.
2019. márc. 22. 03:12
 8/8 anonim ***** válasza:

Egy napnak elmegy, de valóban lehetne még csiszolgatni. Nem kell ennyi hús, ez már van vagy 130 g fehérje, neked elég lenne 80 g is. Ne edd ugyanazokat minden nap, legyen változatosabb az étrended. Ehetsz csirke helyett/mellett más húst, egy kis sajtot, túrót, tojást, hüvelyeseket. Több és többféle zöldség kellene, nem csak répa, az előzőek adtak jó tippeket. C-vitaminból ez nagyon keveset tartalmaz, már 30 g nyers paprika a reggelihez sokat adna hozzá, vagy a banán (esetleg a túró rudi) helyett ehetnél egy narancsot. Egyél néha olajos magvakat is, pl. mandulát, diót, tökmagot. Kuszkusz helyett a változatosság kedvéért ehetsz pl. rizst, hajdinát, kölest is.

Ha jól számoltam ki, ez kb. 180 g ch plusz a túró rudi, ami kb. jó lehet. Ha nem indul be a fogyás, lehet, hogy kicsit még kellene csökkentened a kifli és a kuszkusz (vagy egyéb gabonák) mennyiségén. A zsír nekem kb. 30 grammra jött ki, ami elég kevés, ehetnél normál (nem light) joghurtot. (Én csirkemellel számoltam, ha combot eszel, akkor többre jön ki a zsír.)

2019. márc. 23. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!