Fogyókúrázom, számolom a kalóriákat. Ahogy kiszámoltam egy nap 1200 kalóriát vagy kevesebbet kell ennem a fogyáshoz. Ezt hogy hozzam össze?
Alig eszek, mert egyszerűen mindenben 5000 kalória van és nem chips-ről, kenyérről vagy krumpliról beszélek. Mit ajánlotok, mit egyek? Gyümölcsöt, zöldséget, főleg amiben kevés a kalória azt eszem és iszom egy kávét minden reggel tejjel, ami már alapból 120 kalória.. Semmi nasit, tésztát, krumplit, kenyeret nem eszem, csak egészségeset. Csak vizet iszom és kávét (édesítőszerrel), semmi cukros üdítőt. Mégis ha normálisan, azaz nem koplalva eszem akkor 1400-500 kalória jön ki.. Mit egyek?
Olyan emberek válaszát várom, akik fogytak a módszerrel, amit ajánlanak és nem random beszólásokat, köszönöm.
Lehet nem jól számolsz.
Én 0,1es tejjel, édesítővel iszom a kávét, az nincs 120kcal.
Magamnak sütöm a zsömlét, 1 db 10 dkg-200kcal+sonka +zöldség, 300ból megvan a reggeli.
Ebéd lehet 500kcal, levesekben kevés van, köretnek párolt zöldségben szintén, mellé egy kis bulgur rizs helyett, sült csirkemell. De a főzelékeket is el lehet diétásan készíteni.
Vacsira korpovit vagy abonett, kefír, k9rözött, ilyesmi.
Mondjuk én nem eszem tízórait meg uzsonnát.
Az tény, hogy mennyiségre nem valami sok étel fér bele 1200ba, de lehet tartani.
Hú, utolsó, azért elég rendesen éhezhetsz te is.
Hogy lehet kb. 120 kalória a kávéd?? Ezt nem értem. Én sima 1,5%-os tejjel iszom, normális íze van, nem víz, mint a 0,1%-os, annak decijében 44kcal van, kb. 1 deci kávét iszom, ugyanannyi tejjel . A kávé vízzel főzve 0kcal, édesítő 1kcal. Ez 45kcal. Akkor lenne 120 körül, ha 3 deci tejjel innám.
Azon mondjuk nem csodálkoznék, ha a 0,1% zsírtartalmas tejed cukortartalma lenne baromi magas. Csak erre tudok gondolni.
Hiába sütöd magadnak a zsemlét is, szerintem a sima szeletelt vollkorn, vagy más teljeskiörlésű jobban felszívódik, meg nem is kell belőle 10 deka. Két szelet kb. 110kcal.
Alapban a makrókat kellene számolgatnod, akkor biztosan kijön a szükséges kalóriamennyiség. Ez a kalóriaszámlálás pont azért nem jó, mert a kaját beviheted szarból is, és nem fogsz fogyni (ha pedig edzel, akkor az izomvesztés, azaz a plattyság a para).
Nálam nagyjából ezek a kaják mennek szálkásításkor:
cottage cheese, light sajt, light joghurt, tojás(fehérje), fehérjepor, pufirizs, párolt zöldség, rizs, édesburgonya, csirkemell, magvak, friss zöldségek, csoki (nem ám), szóljatok, ha valamit kihagytam :D Edzés, különösen aerob után BCAA port keverek el, aztán megeszem a banánomat az öltözőben. Mindezeket grammra kiszámolva kijön az 1200 kalória egy napra. Néha kicsit kicsúszok, vagy kevesebbet viszek be valamiből, de az sem a világvége.
? 5000kcal...
Te valamit félre számoltál.. ilyen étrenddel 1500kcallal simán fogynál, nem kell ahhoz koplalni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!