Nagyon rossz a teljeskiörlésű kakaóscsiga?
Tovább kellett maradnom egy előadáson, és muszáj voltam valamit venni, mert majd éhen haltam. A spárban vettem egy teljes kiörlésű kakaóscsigát.
Azért a teljes kiörlesű jobb mint a sima nem?
Mennyi kalória lehetett benne?
Teljes kiőrlésű -> magasabb élelmi rost tartalom -> később leszel éhes, mint ha simát ettél volna + a több rost valószínűleg jót tesz az emésztésednek, ha a többséghez tartozol, akik az ideálisnál kevesebb rostot fogyasztanak.
Egy ilyen alkalom nem fog lényegesen visszavetni a fogyásban, nyugi.
Ja, és én amúgy ilyen esetekben ezt a kekszet szoktam enni:
Ez nem édes, hónapokig elvan a hátizsákom alján, és előhúzom, ha nagyon kell. Élelmi rost van benne bőven, cukor meg szinte nincs (nem is édes). Kb. mint a Korpovit, csak jóval olcsóbb, és kevésbé finom (ami tartalékkajánál előny, mert különben unalmamban is megeszegetném). A Sparban is kapható általában, meg szinte minden nagyobb boltban. Száraz magában, vizet szoktam inni mellé (ehhez hordok magammal egy palackot, amit meg tudok tölteni).
Kalória: adatok hiányában a Fornetti adatait szoktam használni - közelítésnek megteszi. Ez 100 g-ra van, ami kb. egy darab tömege (de a fornettis csiga 90 g lenne):
Energia (kJ) 1518
Energia (kcal) 362
Zsír (g) 14.3
- amelyből telített zsírsavak (g) 6.3
Szénhidrát (g) 49.6
- amelyből cukrok (g) 19.5
Fehérje (g) 7.3
Só (NaCl) (g) 0.93
Nem teljes kiőrlésű, de az a kalória szempontjából mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!