Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ha nem jol ragom meg az etelt...

Ha nem jol ragom meg az etelt attol belassulhat az anyagcserem?

Figyelt kérdés
Mindig figyelek ra de ettem huslevest es a csigatesztat eleg nehez “rendesen” megragni. Be tud lassulni az ember anyagcsereje ha nem jol ragja meg az etelt?

2018. nov. 11. 15:37
 1/6 anonim ***** válasza:
61%
Nem.
2018. nov. 11. 16:34
 2/6 anonim ***** válasza:
Nincs köze hozzá.
2018. nov. 11. 17:07
 3/6 anonim ***** válasza:
az Etelt minek megrágni? :D
2018. nov. 11. 17:48
 4/6 A kérdező kommentje:
megszoktam nem azt mondtam,hogy nem. De szerintem leirtam a peldamat is,vannak etelek pl a csigateszta amit nem konnyu “rendesen” megragni. De szerintem eleg erthetoen irtam le, nem kell kotekedni:)
2018. nov. 11. 18:34
 5/6 anonim ***** válasza:

Az alapos rágás segíthet abban, hogy minden tápanyag optimálisan szívódhasson fel az emésztés során. A fogak a falatokat összeaprítják, a nyál pedig elkezdi elemeire bontani. A keményítő és a szénhidrát emésztése már a szájban kezdődik, ha ennek nem hagyunk kellő időt, akkor többek között a hasnyálmirigyet állítjuk nagyobb feladat elé.

Ha az ételt nem rágjuk meg, az energia nem hasznosul belőle megfelelően. Az emésztőnedvek ugyanis nem "férnek" hozzá, emiatt erjedés és rothadás indulhat meg a tápcsatornában, annak pedig jól ismert következménye a puffadás és a gyomorsav túltengése, kellemetlen hasfájás kíséretében.

A falat szájba kerülése a gyomornedvek kiválasztására is hatással van. Serkenti a vékonybél és a hasnyálmirigy működését, a máj pedig több epesavat termel. A vastagbél munkáját is nagyban megkönnyíti, ha nyelés előtt többet rágódunk egy falaton: a bél perisztaltikus mozgásait ugyanis szintén a rágás váltja ki.

2018. nov. 11. 19:08
 6/6 anonim ***** válasza:
#3 A kérdező szövegét nézve nem ékezetes billentyűzeten írt. :)
2018. nov. 11. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!