Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Szerintetek napi 5-600 kalóriá...

Szerintetek napi 5-600 kalóriával elérhető a heti 2kg fogyás?

Figyelt kérdés
2018. márc. 12. 09:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
52%

Pontosan tudom értelmezni, amit írsz, sokan nyomják ezt a raktározó üzemmód hülyeséget. Ahogy egy autó nem fog kevesebbet fogyasztani attól, hogy kevesebb üzemenyagot töltesz bele, az emberi szervezet sem tudja lecsökkenteni az igényét. Mégis hogyan tenné? Feleannyit ver a szíve, mint korábbban? Vagy lelassul a tüdeje, és feleannyi levegőt vesz? Leáll az agyműködése? Nyilván nem.

Krízishelyzetben, ha nagyon nincs táplálék, a szervezet valóban igyekszik spórolni az energiával. Írtam, hogy kismértékben - és itt a hangsúly a "kis" szón van - lecsökken az energiafelhasználás. De kevesebb energiával a szervezet csak korlátozottan tud működni, ezt a diétázó észre fogja venni. Erőtlen lesz, vagy aluszékony, vagy épp ingerült.

A jojó nem azért alakul ki, mert az illető az őrült napi 500-600 kalóriás étrendjét felviszi a még mindig drasztikus napi 1000-re, hanem azért, mert sokan úgy érzik, hogy a kitűzött súly elérése után minden rendben. Többé nem figyelnek az étkezésre, a koplalós hetek, hónapok után igen jó étvágyuk van, így szépen visszajönnek a kilók. Ezért szokták azt mondani, hogy nem diétázni kell, hanem életmódot váltani. Sokan gyerekként vagy akár fiatalként kifejezetten véznák, hiába esznek akármennyit. Felnőttként viszont lassan elkezdenek jönni a kilók. Ekkor tudomásul kell venni, hogy vége a jó világnak, és már oda kell figyelni az étkezésre.

2018. márc. 12. 12:26
 12/17 anonim ***** válasza:
Nagyon nincs igazad utolsó, de nem fogok veled vitatkozni. Bíztasd csak a Kérdezőt a napi 600 kcal bevitelre, majd összeesik egyszer és beviszik a kórházba. Nehogy már ez autóval akard összehasonlítani az emberi szervezetet. Az autó egy élettelen tárgy. Komolyan nem érzed a különbséget? Az emberi szervezet alkalmazkodik egy bizonyos életritmushoz. Ha koplalsz és minimális energiát viszel be, akkor el fogsz sorvadni, hozzászokik a szervezeted. Utána ahogy elkezdesz normálisan enni, vissza fogsz hízni. Ezzel kár vitatkozni, élő példák bizonyítják, hogy így van. Inkább egy egészséges étrendet állíts össze a Kérdezőnek ahelyett, hogy bíztatod a koplalásra és az egészségtelen életmódra.
2018. márc. 12. 12:42
 13/17 anonim ***** válasza:
#12 Nem bíztattam. Az előző bejegyzésben őrültségnek neveztem a napi 500-600 kalóriás diétát. Biztos elsiklottál felette.
2018. márc. 12. 12:48
 14/17 anonim ***** válasza:
64%

Csatlakozom a másik 76%-hoz, ő írja jól... Illetve annyi plusz van, hogy fura, de egyes embereknél a normális kicsike anyagcserelassulás helyett durva lassulás történik (vagy eleve brutálisan lassú az anyagcsere). De ez igen ritka és extrém abnormális, nem is értem, hogyan eshet meg, egy nagyméretű emlősnek, mint az ember általában igen sok energia kell.

De ha be is lassul az anyagcsere, egészséges embernél ez szépen visszagyorsul normál szintre. Addig, ha normálisabban eszik, hízhat, persze, de ez igen rövid idő s csinálhatja óvatosabban is a kalóriaemelést.

Nincs raktározó üzemmód, ahogy fényevés sem, mezei halandóknak semmiképp (legyünk nyitott gondolkodásúak, no :D nem hiszek benne, de amúgyis tökmindegy, hogy mondjuk 10 milliárd emberenként egynek sikerül-e). A testünk működése energiát igényel s csak többletben tudunk hízni. 1000 kcallal szinte senki nem képes többletbe kerülni, főleg mozgás mellett nem (ami pedig alap egy rendes életmódban), de ha összejönne 100 kcal többlet, azzal is 10 hétig tart 1 kiló felszedése a papírformát nézve s addig bőven visszagyorsul a belassult anyagcsere egy normál embernél.

Tönkre lehet vágni a szervezetünket egy életre is, persze, de ahhoz még egypár hét koplalás sem szokott elég lenni. Attól még óva intek mindenkit a napi 5-600 kcaltól, 1-2 napig indokolt esetben nem tud nagy gondot okozni, de hosszabb távon s fogyási módszernek borzalmas.

Ne koplalj, kérdező. Egészségtelen, kellemetlen s hosszabb távon erősen akadályozhatja a fogyásodat. Nem lehet tudni, milyen típusú vagy - van, akinek nem okoz nagy gondot az anyagcserét nézve, mert alig lassul be az anyagcseréje, illetve ha újra rendesen eszik, gyorsan visszaáll. De ekkor is csak egy sikeres koplalva lefogyás és súlytartás lesz (s már ez is igen ritka, úgy tudom), attól még ez egészségtelen. S fogyás után igenis ügyelni kell, ha nagyjából a régi életmódra tér vissza az adott ember. Akár évekig óvatosabban kell enni, míg megszokja a kisebb testhez tartozó kisebb energiaigényhez passzoló bevitelt. De ajánlott az életmódváltás, lehetőleg a koplalás helyett :)

2018. márc. 12. 13:05
 15/17 anonim ***** válasza:

Ha a 600 után 1000et fog enni attól lehetetlen hízni hiszen nem éri el az alap kalóriaszükségletet.

Ha 600 után 3000et fog akkor persze, hogy visszahízza.

Anyukám kórházban fogyasztották.Első hét 600 kcal második hét 800 kcal harmadik hét 1200 kcal és ezt kellett a továbbiakban tartani.Nem hízott.

Kérdező!Nem fogsz hízni de butaság a 600 kcal, bőven elég az 1200 azzal is fogyni fogsz és ha jól állítod össze az étrended nem is leszel rosszul.

2018. márc. 12. 20:38
 16/17 anonim válasza:
Napi 500-600 kalóriát enni nagy butaság, miért kell sietni a fogyással? Eddig nem zavart, most meg hirtelen igen? Legyél türelmes, mindenkinek jobb, ha lassan fogysz. Én napi 1600-at eszem, 3 kilótól szeretnék megszabadulni 2,5 hónap alatt, ennél kevesebb már koplalás érzés nekem. Szerinted mennyi energiád lenne így a gyerekedhez/munkádhoz/háztartáshoz/sporthoz?
2018. márc. 14. 20:39
 17/17 A kérdező kommentje:
Persze zavart,de terhesen,szoptatáskor nem akartam fogyózni
2018. márc. 15. 07:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!