Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Szerintetek napi 5-600 kalóriá...

Szerintetek napi 5-600 kalóriával elérhető a heti 2kg fogyás?

Figyelt kérdés
2018. márc. 12. 09:15
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Már megint egy ilyen kérdés. Miért akarsz koplalni? Semmi értelme a napi 600 kcal-nak, csak összeesel és rosszul leszel. Miért van az, hogy mindenki gyorsan akar lefogyni? Meghízni sem pár hét alatt híztál meg. A koplalással csak azt éred el, hogy miután elkezdesz normálisan enni, visszahízol. Ne koplalj, inkább válts életmódot és lassan, de tartósan fogyj le.
2018. márc. 12. 09:35
 2/17 anonim ***** válasza:
Elérthetö, de egyrészt mire eléred, addigra belebetegszel, másrészt igen ronda leszel, mert a böröd nem tudja követni a fogyást, harmadszor meg utána visszahízod, ha újra eszel, ha meg nem eszel, akkor kórházban kötsz ki.
2018. márc. 12. 09:36
 3/17 A kérdező kommentje:
A bőrőm sajnos amúgysem szép. A 2.babám 4+-os súllyal volt harántos hát meglátszik.☹ valamit javul krémezéstől és próbálok sokat inni... Fogyó utan meg tudom a súlytartás egy külön történet,szigorúan számolnám a kalóriákat utána is,ne menjen visza semmi 😊
2018. márc. 12. 09:41
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Összejöhet, persze izomvesztéssel, és annak a kockázatával, hogy rosszul leszel.
2018. márc. 12. 09:47
 5/17 anonim ***** válasza:
81%

"Fogyó utan meg tudom a súlytartás egy külön történet,szigorúan számolnám a kalóriákat utána is,ne menjen visza semmi 😊"

De nem érted, hogy ha le is fogysz, életed végéig nem tudod tartani a napi 600 kcal-t? Rosszul leszel. Utána ha számolnád is a kalóriákat és normálisabban, visszafogottabban étkeznél, akkor is visszahíznál, ugyanis a szervezeted a napi 600 kcal után raktározó üzemmódba kapcsol, és ahogy picit többet eszel, érzékelni fogja és elraktározza azt is. Napi 1400-1600 kcal-al is nyugodtan fogyózhatsz, semmi bajod nem lesz tőle.

2018. márc. 12. 09:55
 6/17 A kérdező kommentje:
Utána nem 600-at ennék. Nem úgy van ha nem eszel többet az alap kcal szükségnél,nem hízhatsz? Az meg jóval több. Súlytartáshoz mar elég azt a keretet tartani nem? Persze fokozatosan vissza emelve rá.
2018. márc. 12. 10:08
 7/17 anonim ***** válasza:
75%
Pont ezt magyarázom. Mivel hozzászokott a szervezeted a napi 600 kcal koplaláshoz, ha utána többet ennél, akár 1000 kcal-t is, már hízni fogsz. Ezt nevezik jojo effektusnak. Vissza fogod hízni, amit leadtál, semmi értelme. Miért koplalással akarsz lefogyni? Közben a szervezetedet is tönkre teszed. Inkább egyél napi 1400-1600 kcal-t és mozogj mellé, sokkal többet ér.
2018. márc. 12. 10:13
 8/17 A kérdező kommentje:
Értem azt hittem utána fölvihetem annyira is ☹ hosszú távon tényleg nem tudom ennyin tartani ☹
2018. márc. 12. 10:17
 9/17 anonim ***** válasza:
40%
Az 5-ös (7-es) hülyeséget beszél. Nincs raktározó üzemmód. A szervezetnek szüksége van adott mennyiségű energiára, annál kevesebből nem tud működni. Ha nem kapja meg a szükséges energiát, bont mindent, amit tud: zsírt és izmot. Ha nagyon korlátozod a bevitt kalóriát, kismértékben (!) valóban lecsökken a szervezet energiafelhasználása, de ennek érezhető jelei lesznek (fáradékonyság, betegség). Ha napi 1000 kalóriát fogyasztasz, biztosan nem fogsz hízni, sőt, ez a legtöbb ember számára drasztikus fogyókúrát jelent.
2018. márc. 12. 10:41
 10/17 anonim ***** válasza:
51%

"Az 5-ös (7-es) hülyeséget beszél. Nincs raktározó üzemmód. A szervezetnek szüksége van adott mennyiségű energiára, annál kevesebből nem tud működni. Ha nem kapja meg a szükséges energiát, bont mindent, amit tud: zsírt és izmot. Ha nagyon korlátozod a bevitt kalóriát, kismértékben (!) valóban lecsökken a szervezet energiafelhasználása, de ennek érezhető jelei lesznek (fáradékonyság, betegség). Ha napi 1000 kalóriát fogyasztasz, biztosan nem fogsz hízni, sőt, ez a legtöbb ember számára drasztikus fogyókúrát jelent."

Tudom mit beszélek hidd el. Nem azt mondtam, hogy nem fog fogyni 600 kcal-al. Azt mondtam, hogy ha hozzászoktatja a szervezetét a napi 600 kcal bevitelhez, utána az 1000 kcal-tól is hízni fog. Tanuld már meg értelmezni amit írtam. Szerinted miért van ennyi ember aki jojo effektusban szenved? Nem értik sokan, hogy miért híztak vissza, amikor koplalás után elkezdtek normálisan táplálkozni. Hát ezért. Amúgy teljesen mindegy, hogy utána meghízol-e vagy sem, a lényeg, hogy totál egészségtelen dolog, amire készülsz. Csak ártani fogsz magadnak vele.

2018. márc. 12. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!