Ha napi 500 kalóriát ennék, de az csak csokiból állna akkor fogynék? (Nem aksrom kipróbálni csak kíváncsi vagyok)
Azért ez nem olyan egyszerű kérdés hogy egy egyértelmű választ lehessen adni rá.
Hosszútávon biztos hogy hiánybetegségeid lesznek, elsőként talán C vitamin hiány mert a csokiban szerintem abból semmi nincs.
A fogyás sem olyan egyértelmű mert azt a kb 1500-2000 kalóriát is átlagos alkatú, átlagos életmódú és egészségi állapotú emberre határozták meg.
A szervezeted sem egy buta gép, a gyomor és a belek is intelligensek és valamennyire alkalmazkodnak is a helyzethez. Ha nagyon sok a kaja, nem fog annyi tápanyagot kivonni belőle mint amikor csak csepegteted, akkor minden kis porszemre ráugrik. Persze genetikai sőt lelki okai is lehetnek annak hogy mennyi tápanyagot tárolsz. (párom akármennyi eszik, sosem hízik, rajtam egy szelet kenyér azonnal meglátszik :) ). Sőt olvastam egy kutatásról ami szerint ha koplal vagy éhezik az anyuka terhesen, a gyereke nagyon hajlamos lesz a hízásra (hiszen úgy tapasztalja hogy a világ olyan hogy lehet kajahiány és ezért tárolni kell), ha meg se várja hogy éhes legyen akkor meg nagy eséllyel vékony lesz felnőttként a gyerek.
A bennszülött népek (pl indián, ausztrál, egyes afrikai népek) között nagyon gyakori a durván hízásra hajlamos, ennek pl genetikai okai vannak - pedig ugyanazt eszik.
Az életmód is nagyon befolyásoló, egyértelmű hogy egy maratoni futás napján akár 5000 kalóriára is lehet szükséged, míg egy mozdulatlanul átmeditált napon lehet hogy csak 500, ekkor lehet hogy nem fogynál.
Tehát a meghatározott átlag napi kalóriaszükséglet egy NAGYON elnagyolt, elátlagolt érték, ezért mint az élet bármilyen területén, itt sem lehet egy egyszerű választ adni.
Mivel ez nagyon alacsony bevitel,fogyni fogsz persze. Egy ideig , aztán ha megint elkezdesz enni minden kis morzsa megy majd a tartalékba fókahájnak.
A szervezet hormonháztartása nagyon összetett, a kaja minősége nagyban befolyásolja a fogyást/hízást , ezért is van az,hogyha pár hétig 500 kalórián tengődsz,és átállsz 1000re , nem fogyni,hanem keményen hízni,zsírosodni fogsz. Pedig az is bőven kevesebb az alapnyagcserédnél .
De tudok egy sokkal hétköznapibb példát,én már elég sok szálkásítás-tömegelést végigcsináltam,amikor kicsit elszalad a ló,és több szénhidrátot eszek,abból sem feltétlenül a legjobb minőségűt,sokkal lassabban vesztem a zsírom ,mint amikor ugyanannyi kalóriát viszek be alacsony és jó minőségű szénhidráttal,de több fehérjével és jó minőségű zsírral.
Ezért nincs értelme a kalóriát számolni . Számold a ch-t,fehérjét ,még a zsírt sem feltélenül szükséges,az úgy is jön a jóminőségű kajával együtt elég .
Válogasd meg mit eszel,és sportolj . Ez sokkal értelmesebb és célravezetőbb mint 500-1000 kalórián tengődni,azt is szemétből bevinni,ez minőségi és mennyiségi éhezés is egyszerre .
A skinny fat kifejezés nem tudom ismerős e, ez az amikor valaki sovány ,de jó zsíros, szarul néz ki hiába vékony. Na ez általában ilyen "csodadiétáknak" az eredménye . Nem egészséges ,nem is élvezetes ,és nem lehet vele tartósan fogyni és meg is tartani . Csak ez valamiért egyszerűbb az emberek egy részének,mint megtervezni az étrendjét , bevásárolni,főzni és dolgozni vele. Viszont ennek csak az eleje nehéz,amíg megszokja az ember ,van sok sok egyszerű,nem pepecselős,és mégis finom étel ,ami egészségesebb mint egy tábla csoki,és finom is .
És utána büszke leszel magadra,hogy finomat főztél ,jól laktál és fogysz is. Jobb lesz a közérzeted,az energiaszinted,szebb lesz a bőröd. Ezek a változások hamar megérződnek.
Napi 500 kalória csokiból, hamar leépít,hazavágod az inzulinszintedet ,rosszul fogo magad érezni ,és ami még sokkal fontosabb,nem tartható hosszútávon,életvitelszerűen, így semmi értelme ,ledobsz 1-2 kiló vizet, rosszabb esetben izmot ,aztán dupla annyit visszahízol.
https://www.youtube.com/watch?v=HCc1z2QeHIQ
nagyon hasznos tanácsokat ad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!