Ha serpenyoben kisutok sajtot, lecsopogtetem / torlom a zsirt rola, akkor sok kaloriat megsporolok? Kolbasznal ugyanez a helyzet?
A sajtok kalóriatartalma az eleve bennül lévő zsír miatt magas. Kolbász szintén.
Ha fogyni szeretnél, nem éppen okos választás.
Mondjuk a Hajdú Grillsajt készíthető serpenyőben, zsiradék nélkül, de az se alacsony kalóriatartalmú.
1 evőkanál zsír 111 kcal, az sok; a napraforgó vagy olívaolaj sem kevesebb! ;-)
Ne csak kalóriát számolj, nézd a makrókat is!
Ha nagy a zsírbeviteled, akkor a CH-t kell csökkenteni, nem lehet mind a kettőből büntetlenül enni!
Nem panirozott sajtot, simat. Fogyni nem szeretnek, megalltam (direkt) 165/50-nel. Csak tartani a sulyt ugy, hogy neha picit engedekenyebb vagyok.
Mindenkinek koszi!
Nem tudhatom, neked mennyi zsír ragad a sajtodra, ez soktényezős dolog.
Én gyerekkorom óta szinte mindent annyi zsírban sütök ki, amit meg is akarok enni. Pár dolognál nem működik, de azok mindenképpen zsírosak és az ritkán jön be, már hozzáadott zsírnál, mert én nagyon zsírosan eszem. A normál sajt alapvetően nagyon zsíros, ahogy a kolbász is. Nem hinném, hogy törölgetéssel sokat érnél el, főleg, ha nagy darab kolbász, a zsír zöme benne van. Abból persze inkább kisül.
Ha nagyon zavar a zsír, eleve nem eszel ilyeneket, ha csökkenteni akarod egy kicsit, eszel kisebb darabot. Eléggé felesleges macerának tűnik törölgetni egy alapvetően zsíros valamit. Csöpögtetni, ha sok zsírban sütöd, annak van értelme, ne legyen roppant tocsogós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!