Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » El vagyok keseredve. Normális,...

El vagyok keseredve. Normális, hogy ugrál a súlyom?

Figyelt kérdés

Régebben sem ettem sokat, de mindig elhízott voltam. Az elmúlt pár hónapban rengeteg stressz ért, amit evéssel kompenzáltam (tudom, nem kifogás). A lényeg, hogy az amúgy sem rózsás helyzetemet tovább rontottam.

Most tudatosan próbálok figyelni, hogy mit eszek, számolom a kalóriát. Nem mindig tökéletes, de 1100-1300 körül eszek naponta. A fehérje kevés, a szénhidrát néha sok, de igyekszem növelni.

A lényeg, hogy mivel bőven van miből fogyni, és eddig ugye jóval többet is ettem, cirka két hét alatt lement 5-6 kiló. Örültem is neki nagyon.

Tegnap megint ráálltam a mérlegre, mert tök büszke voltam magamra, hogy valahogy nagyon jól sikerült összeszedni a napi kaját, fehérje is jó volt, kalória is 1100 alatt volt. Erre a mérleg megint megugrott, abból ami lement, visszajött négy kiló. Négy nap alatt!

Vagy háromszor álltam vissza rá, de hiába. :(

Mi a fene ez az ingadozás? Azért 4-5 kiló nem olyan kevés, ráadásul közel azonos időpontban mértem magam (még csak nem is reggel), tehát az se kifogás, hogy ettem egész nap vagy akármi

Nagyon elkeseredtem. :( Így is nagyon sok a túlsúlyom, és ez az ugrálás nem tesz jót. Meg azt érzem, hogy feleslegesen küszködök.

2018. jan. 25. 18:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem abból indúl ki, mi evett az ősember, akik közt mellesleg a 25 már matuzsálemi kor volt, szóval rohadtul nem szeretnék ősember lenni, hanem abból, amit egy matematikus aki kitalálta az étrendet, hitt arról, hogy mit evett az ősember...
2018. febr. 2. 20:35
 12/17 anonim válasza:

Ha majd értelmesen összerakod a mondatot, elkezdhetünk kultúráltan vitatkozni :)

Egyébként pedig, ha jól hámozom ki a mondandód első részét: olvass utána, és megtudod mi a paleo.

2018. febr. 6. 18:20
 13/17 A kérdező kommentje:

"Abbók indul ki, mit evett az ősember. Mi a normális, a megszokott, az emberi szervezet számára."

Számomra a paleo ott válik hiteltelenné, hogy egyél gesztenyelisztet meg avokádóolajat. Nyilván az ősember pont ilyeneket evett. :)

Egyébként nyilván vannak benne jó elemek - minden csodafogyókúra erre épít, van benne némi igazság, aztán köríti -, de 100%-osan betartva elég beteges - szerintem.

Egyébként az első válaszadónak lehetett igaza, a hirtelen csökkenés pont menzesz előtt volt. Azóta összességében -6 kilónál járok (szóval kb. ott, ahol kétségbe estem), ami tök reális. A nagy ugrálás volt az, ami megijesztett.

2018. febr. 6. 18:26
 14/17 anonim ***** válasza:

#10: Nem értem, hogyan jött ez le neked, semmi negatívat nem írtam a paleóról (paleóztam és ha jól csinálják, igen jó étrendnek tartom, csak nekem feleslegesen megszorító), csak azt, hogy lehet szénhidrátdús is, ami igaz. Mivel pont azt írtam, hogy nem kell mindenkinek zsírra alapozni, ebben semmi negatívat nem látok. Nekem minden szénhidrátmennyiség szimpatikus, ha az adott embernek az passzol.

Zöldségből kevesen visznek be napi többszáz gramm szénhidrátot, de itt ez sem számít, mert semmi baj nincs rengeteg szénhidráttal, ha valaki jól bírja s pláne az ad neki energiát.

A paleóval nem különösebb gond, amúgy nem magyar ember találta ki (mintha a magyarnak hoznák fel a végzettségét mindig, nekem mondjuk teljesen mindegy, nem érdekelnek az emberek, akik mögéállnak, csak az étrend és a szervezetem véleménye. amúgyis kismillióféle paleo van), sőt, senki nem találta ki, nyilván esznek így emberek régóta, mivel nekik az szimpatikus.

Avokádóolajról még nem hallottam, pedig elég sok speckó dolgot használok elvétve (gesztenyelisztet pont nem, az drága és nem szeretem a gesztenyét), de a vegánok sem mind esznek dobozos vegán "tojást" és mű kötözött sonkát... Minden népszerű étrendnek megvannak a fura dolgai - no meg a flancos, de teljesen OK ételei is, amit használjon, aki akar, ártani nem árt többet, mint mással, általában. Attól még egy paleós simán ehet húst zöldséggel, ha vega, akkor tojást zöldséggel, ha vegán, akkor pedig növényeket. Persze millió mást is, ez csak a kedvenc "fehérje + zöldség, amit rengeteg ember alkalmaz alkalomadtán" alapételfajtám.

Az ősembert értelmetlen idekeverni, NYILVÁN kb. nulla közünk van az ősember étkezéséhez. A paleónak van egy ilyen neve, ami miatt támadják, de ez csak egy név, nem jelent semmit, sok paleós erősen bánja, hogy ilyen rossz neve van. Nulla köze van a paleotikumhoz, az emberek rég nemesített növényeket esznek... A húsok, tojás valamivel kevesebbet változtak, főleg a házi, de azért az emberek zöme a növényeket sem hanyagolja el.

2018. febr. 6. 19:10
 15/17 anonim válasza:

Istenem... "Itt válik hihetetlenné az egész".

Tehát, ha már meghallod ezt a szót, értelmetlen kuruzslásnak tűnik az egész. Akkor magyarázom másképp. Teljesen mindegy, hogy mivel érvelünk, a lényeg, hogy a zsír, ami ott éktelenkedik a hasadon, és egyéb helyeken mind a cukor (nyilván ennek is több fajtája van, de azért a gyümölcscukort sem ajánlott mértéktelenül fogyasztani), a liszt, és az egyéb, gyorsan felszívódó szénhidrátok hozadéka. Krumpli, risz.

Lehet szőrszálat hasogatni, hogy " avokádóolajat még biztos nem ettek", csak az a magy helyzet, hogyha értesz hozzá, ki tudod okoskodni, milyen anyagokból is áll egy ilyen "speckó" étel. Nem azért fogyasztjuk, mert az ősember is ezt tette, hanem mert az összetevői alapján ki tudjuk deríteni, hogy semmi olyat nem tartalmaz, ami rossz fajta szénhidrát volna. Amúgy meg, még ha sikerül is jó pár kilót leadnod diétázással, mozgás (és itt nem városnéző sétára meg lépcsőn való felgyaloglásra gondolok, hanem izzasztó edzésre, amiben meghalsz) nélkül igen nehéz lesz szinten tartani. Egy lógó seggű, narancsbőrös csontváz semmivel nem jobb, mint a dagadék. Ez nagyon csúnya megfogalmazás volt, de igaz.

Szóval ha nem látod be a szénhidrátok (kedves másik válaszoló kedvéért kiemelem: a ROSSZ szénhidrátok) hízlaló hatását és nem is mozogsz... Akkor nagyon meg fogok lepődni, ha tartós eredményt érsz el.

2018. febr. 8. 18:42
 16/17 A kérdező kommentje:

Nem értem, miért kell ilyen rosszindulatúnak lenni. Tök korrekt módon reagáltam szerintem, holott a kutya se kérte, hogy az én kérdésem alatt essetek egymásnak, mégsem szóltam be.

Értő olvasás. Leírtam, hogy nem vitatom, hogy vannak jó elemei a paleonak is, ahogy minden más diétának, csak sok agyatlansággal ötvözik. Értelmes ember nyilván válogatja a hasznosat.

Mellesleg köszönöm kérdésedet, járok személyi edzőhöz, szóval megvan a mozgás is. Nem kell kapásból parasztnak lenni.

2018. febr. 8. 22:33
 17/17 anonim válasza:

Egyébként nyilván vannak benne jó elemek - minden csodafogyókúra erre épít, van benne némi igazság, aztán köríti -, de 100%-osan betartva elég beteges - szerintem.

Tökéletesen értelmeztem. Tudod, mindig is ment a szövegértés, nem véletlen az a 48 pont magyar ;)

Számomra a beteges szó - hiába írsz mellé néhány pozitív jelzőt is - elég erősen kifejezi, hogy szerinted a paleo nem hasznos. Márpedig, ha a krumpli, rizs, minden féle - fajta - liszt, és cukor (egyszóval szénhidrátok) fogyasztását nem csökkented nagyon minimálisra, ami a paleo LEGESLEGLÉNYEGESEBB része, akkor aligha fogsz eredményt elérni. Persze léteznek más módszerek is, de ez a legtermészetesebb. Ezért is jöttem az ősemberrel, de persze az már rögtön hihetetlenné tette minden érvem. Olvass el pár blogot, elég sokan kimondják, hogy a kalóriaszámlálgatás az, ami elég nagy számban hozza magával a kudarcokat. Persze megoldás az is, de nem sokkal jobb lenne megenni egy kellemes adagot (nem figyelve a számokra) egy ételből, amiről tudod, hogy úgysem hizlal. A lényegi rész úgyis az este, hogy akkor ne egyél sokat. Szerintem meg az beteges, hogy emberek kalóriaszámláló mérlegeken méricskélik, mit ehetnek még meg, és mit nem. Eleve nem a súly a lényeg, hanem a kinézet. Van egy barátnőm, velem kb. egymagas. Ő 56 kiló, én 60. Kinézetre még sincs különbség, én még izmosabb is vagyok (mivel ugye az nehezebb is mint a háj)

Amúgy a jó sok, hosszú kör után visszatérve a témára: mi az az eredeti kiló, amiből fogytad a 6 - ot? nem mindegy, ugrálás szempontjából.

2018. febr. 9. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!