Kalóriaszámlálás de hogyan?
Fogyókúránál csak a kalóriákat kell számolni pl. : ha 2300kcal a napi kalóriamennyiség és én a fogyókúrához csak napi 1200 kaloriát veszek magamhoz az működhet? Vagy még a fehérjét, cukrot, szénhidrátot, és a zsírokat is külön kell számolni?
Esetleg a zsírok, szénhidrátok, cukrok, és fehérjék egyben beleszámítódnak a napi 1200 kalóriába?
Pl. Ha eszek 20dkg szalámit + 2 szelet kenyeret az legyen 1200 kalória.
Külön ki kell számolni a fehérje, zsír, szénhidrát, és cukor mennyiséget a szaláminál és a kenyérnél?
Köszi a segítséget! :)
Akkor csak a kalóriákat kell osztani szorozni ki vonni összeadni :DD
Kedves második neked is köszi a választ!
Igen azt szoktam használni :)
Nem rég kezdtem, de nem nagyon veszek észre változást:)
1.ha 2300 az alap kcalégetésed, nem a legjobb megoldás hirtelen 1200ra csökkenteni,mert nem bírod olyan sokáig,és gyorsan visszahízod,ráadásul izomból és nem zsírból fogsz fogyni,mert az izmok sokkal könnyebben lebontódnak,ezért ha a szervezetednek tápanyagra van szüksége,de te nem viszel be eleget,azokat bontja le.
2. Tegyük fel,hogy mondjuk 1500 a napi kcalszükségleted (itt egy példa,ez alapján próbáld meg kiszámolni egy kalkulátorral: én 17 éves vagyok, lány,54 kiló. Átlagos életvitel mellet-suli,olyan napom,mikor nem sportolok-a napi kcalszükségletem kb.1400)
Ez egy jó kalkulátor,az alapanyagcserét nézd, az az a kcalmennyiség amit egy normál aktivitású napon elégetsz,ennyit kell bevinned súlytartáshoz.
3. Ugye van ez az 1400 kcal. Ezt beviheted különböző makrotápanyagokból (szénhidrát-ch,zsír-fat,fehérje-protein). Egy gramm zsír 6kalóriát tartalmaz, egy gramm ch 4et,egy gramm fehérje szintén. Ahhoz,hogy ne az izmodból fogyj,elegendő fehérjét kell bevinned. Érdemes inkább több zsírt bevinni,mert jobban laktat,és egészségesebb-persze nem a zsíroskenyérre gondolok,hanem mondjuk avokádó,tojás,csirke-ezeket eheted :) )
Ha kalóriát számlálsz,szerintem töltsd le a Kalóriabázist,szuper alkalmazás,az elején kell picit méricskélni,de amúgy jó.
Remélem,hogy segíthettem :)
Kedves harmadik, köszi a választ!
Amiket fentebb írtam csak példaként jutottak eszembe.
Tudom hogy ilyen drasztikus fogyásnál az izmok bontódnak le először :)
Csináltam már fogyókúrát de nem kaloriaszámolásos alapon ezért is kérdeztem meg hogyan kell :)
Drasztikus fogyásnál is inkább zsír megy (azért van), de izom is, ezért sem jó.
Nos, a kalóriegyenleg számít, ez igaz. De mivel remélhetőleg zsírból akarsz fogyni és s megadnia testednek, amire szüksége van, fontos a nem túl alacsony kalóriabevitelen túl az is, hogy a kötelező minimumot bevidd fehérjéből és zsírból, s persze a mikrotápanyagok is rendben legyenek.
Én szeretem nézni a makrókat, nekem eléggé fontos, mivel ha a zsír és a ch mennyisége borul, akkor nem lakom jól deficitben. Plusz túl könnyű elszállni a fehérjével, így azt figyelem. Mindennel túl könnyű elszállni, legalábbis nekem. Ad egy támpontot, no, akárcsak a számolás.
Kedves negyedik neked is köszi a választ! :)
A napi fehérje minimum megvan ahogy számolom, mivel napi szinten 1L tejet megiszom :)
Amint előbb írtam hogy régebben fogytam, azt úgy adtam le hogy állandóan testépítettem, és "rászoktam" a tejre fehérje miatt, azóta is szeretem a tejet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!