Nálam a kalóriaszámlálás nem működik. Kalóriatöbblettel is fogyok. Van ilyen?
Elmúlt években sokkal többet és egészségtelenebbül táplálkoztam, mint most. Évente 0,5-1 kg jött fel, most van rajtam kb 5 kg felesleg, amit le szeretnék adni. Konkrétan diétába még nem kezdtem bele, annyi hogy mérsékeltem az édességfogyasztást. Így is minden nap eszem csokit, csak nem olyan sokat (erről le kellene szoknom). Sportolni 2-3x szoktam egy héten, kardió és tánc.
Talán picit tudatosabban kezdtem étkezni (kevesebb csoki, teljes kiőrlésű termékek, több zöldség stb), de néha elkezdem számolgatni a kalóriákat, és 2000 kcalnál mindig megállok, ugyanis akkor még a vacsora benne se van :D szóval szerintem 2500-2800 kcalt simán megeszem minden nap. Viszont mióta "egészségesebben" élek, kalóriatöbblettel is lefogytam 3-4 kg-t az elmúlt hónapokban. Lehetséges ez?
Most vagyok 55 kg (58-ról indultam), 50 kg a cél.
161 cm vagyok, nő.
Ha fogysz akkor teljesen biztos hogy kaloriadeficitben vagy, ha nem igy lenne akkor a te esetedben nem lennenek ervenyesek a fizika torvenyei, ami lassuk be, meglehetosen valoszinutlen.
Ket eset lehetseges:
- nem jol szamolsz es/vagy
- nagyon aktiv vagy es gyors az anyagcsered.
Márpedig mindenki kalóriadeficitben fogy csupán, már említették itt a fizika törvényeit, aminek a test kénytelen engedelmeskedni...
Amikor én extrém sokat eszem és nem hízom, akkor sem többletben stagnálok, hanem nyilván megnő a kalóriaégetésem.
Amikor valaki kevesebbet eszik, mint amivel stagnált s nem fogy, az sem deficitben stagnál, hanem lelassul az anyagcseréje és azért. Ezt nem lehet megkerülni, az energiamegmaradás törvénye már csak ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!