Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Kezdem nagyon nem érteni ezt...

Kezdem nagyon nem érteni ezt a kalóriaszámlálás dolgot. Lentebb bővebben! Ez mitől lehet?

Figyelt kérdés

166 cm, 19/F, most 73 kg (121 kg-ról)

Mindenhol azt olvasom, hogy aki kevés kalóriát eszik, az levert lesz, erőtlen, fáj a feje, nehezen gondolkodik, meg minden rossz. Én már lassan 8 hónapja 800-1000-1200 kcal körül étkezek naponta, és teljesen jól érzem magam. Erőm is van, hangulatom sem változott, agyam is teljesen jól fog, napi 1-2 széklet is bőven megvan, valamint éhes sem vagyok.

2017. máj. 8. 18:27
 1/10 anonim ***** válasza:

A megadott adatokhoz (8 hónap -~50kg) naponta valamivel több, mint 1400kcal elfogyasztása mellett tudsz eljutni. 1200 meg alatta már nagyon kevés lenne. Ez is kevésnek tűnik, valószínű, hogy ennél többet eszel, és az ülő életmódnál aktívabb életet élsz. Ennyi étkezésnél pedig egyértelmű, hogy nem jön elő a levertség meg hasonlók.

Másrészről annyi energiád szabadult fel az elmúlt időben, hogy inkább hiperaktívnak kell érezned magad. Már 5 kg leadása is jelentős többlet-energia érzetet okoz, nemhogy ennyi...

2017. máj. 8. 18:48
 2/10 A kérdező kommentje:

Illetve napi 3-4 liter vizet iszok.

(vacsorázni nem vacsorázok)

2017. máj. 8. 18:53
 3/10 anonim ***** válasza:
nem mindenki egyforma. azonban ha huzamosabb ideig 1200 alatt ettél volna, biztos hogy érezted volna. valamit nem kalkuláltál bele. előfordul, gyakori hiba.
2017. máj. 8. 22:59
 4/10 anonim ***** válasza:
Én is tök jól vagyok... mentálisan a toppon vagyok, mindent meg tudok csinállni alacsony kcal-on, csak ahogy a főnököm fogalmaz: olyan vagyok, mint a lassított felvétel... én ezt észre sem veszem ilyenkor, de a munkáimon észrevenni, mikor .ennyi idő alatt készülök el.
2017. máj. 9. 09:21
 5/10 A kérdező kommentje:

Akkor nem értem mit számoltam rosszul.

Pedig már 2-3 hónapja csak ebédet eszek, és így is teljesen jól vagyok. Pl most vagyok érettségi évében, és tökéletesen fog az agyam, tegnapi magyar meg a mai matek is egész jól sikerült. Az sem mondható, hogy lelassult a gondolkodásom. :D

2017. máj. 9. 12:01
 6/10 anonim ***** válasza:

Kicsit utánaszámolgattam. Szerintem van olyan étrend, amiben 900-1200 kalóriában be lehet vinni minden fontos tápanyagot, éhezés nélkül. Ez nálam azt jelentené, hogy lenne benne hús/hal/tojás, alacsony kalóriájú zöldségek, némi plusz zsiradék. Az 1200 kalóriába már belefér kicsit kalóriadúsabb zöldség (gumós vagy gyökér) és/vagy gyümölcs is.

Bár én nem számolom a kalóriákat, nekem is lehetnek ilyen napjaim. Ha jól érzed magad, van energiád mozogni és gondolkodni, akkor valószínűleg jól csinálod. Ettől függetlenül nyugodtan ehetnél kicsit többet is, főleg a vitamindús ételekre koncentrálva.

2017. máj. 19. 13:42
 7/10 A kérdező kommentje:
Azért igen, azt hozzátenném, hogy semmi "felesleges" kalóriát nem viszek be. Pl hozzáadott cukor, liszt, stb.
2017. máj. 19. 13:59
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha lelassula gondolkodásod, azt nem te fogod észrevenni :)
2017. máj. 19. 14:21
 9/10 A kérdező kommentje:
De az eredményekből láthatom, leesett volna 8,5 hónap alatt.
2017. máj. 19. 17:26
 10/10 Krisz85 ***** válasza:

az igazság az, hogy ilyen alacsony kalóriabevitel negatív hatásait nem most vennéd észre hanem csak később, pl ha abbahagyod ezt a fajta táplálkozást, elkezdenél elég komolyan

azt mérted mennyi izomtömeget vesztettél?

- valóban képes vagy komoly minőségi 1,5 órás fizikai kemény szúlyzós edzésre heti 3x, ? anélkül hogy ne betegednél meg két hét után? vagy merülnél ki idegrendszerileg? izomzatilag? vagy a leadott edzésteljesítményed két hét alatt sem csökkenne?

nem akarom degradálni amit tettél, de fogyni normálisan, normális sportteljesítmény mellett érdemes és lehetséges, ebben van alternatíva

, amit TE csinálsz - ha most még nem is érzed a negatív hatásait - a tested kizsigereléses, jelentős vázizomzat vesztés mellett, ami testsúlycsökkenést okoz.

2017. jún. 6. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!