A gyümölcs, életmód váltás mellett mennyire árt a fogyásnak?
Jó, tudom, hogy sok benne a cukor.
De ha mondjuk azért elfogyasztok x mennyiséget az sokkal rosszabb mintha zöldségből tenném?
Mennyiség-, fajta-, diéta- és emberfüggő.
Ketogén diétában pocsék ötlet, ha engem kérdezel (lehet gyümölcsöt enni, de nagyon oda kell figyelni a mennyiségre s a zöldséget sosem adnám fel miatta. max 1-1 kivételes napon).
A gyümölcs ne vegye el a helyet a zöldségtől, az nem jó.
A cukor nem gond, energia (amúgysem minden gyümölcsben sok a cukor). Ha elhasználod s nem árt neked, jó. Ha éhes leszel tőle, az már más, de még az se baj, ha így is rendesen deficitben eszel s beviszel mindent, amit kell.
Mondjuk répa helyett szilva. De ez már gondolom egy elég rossz eset...
De akkor általánosságban elmondható, hogy a zöldséget kéne erőltetni ha jól értem.
Nem nagyon számolgatok, csak kerülöm azokat a dolgokat amire a szervezetnek nincs szüksége.
Köszi a válaszokat.
Ha gyümölcsöt eszel ne a zöldséget csökkentsd mellette,nem sok értelme lenne , kalóriában nem lenne szinte semmi változás mert a zöldségekben úgy általánosságban marha kevés kalória van.
Szóval ha gyümölcsöt kívánsz akkor inkább a szénhidrátot kell csökkenteni,annak függvényében mennyi is az a gyümölcs.
Én imádom a gyümölcsöket és viszonylag sokat is eszek,főleg nyáron...ilyenkor a tízórai vagy uzsonna (van,hogy mindkettő) ch adagomat (pl pufi rizs/tk pékáru) kiváltja a gyümölcs és mondjuk csak túrót eszek mellé.
Köszönöm a válaszokat, ha már így belelendültünk...
Hús, zöldség és gyümölcs mellett szüksége van még valamire a szervezetnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!