Ha ezt az életmódot folytatom, nőhetek?
ettol nem fogsz noni, nincs olyan etkezes amitol nohet az ember.
Sokkal jobban szamit a genetika, az hogy koraszulott-e vagy nem, ill. a csecsemo es kisgyermekkori taplalkozas.
Hány éves vagy, fiú vagy lány? Milyen magas vagy, és milyen magasak a szüleid, esetleg idősebb testvére(i)d?
Az én véleményem a fenti étrendről ott ment át erősen negatívba, amikor megláttam, hogy egészségesnek beállított étrendben karamell, puding és margarin szerepel. A kockasajtról, lekvárról, párizsiról és társairól, gyümölcsjoghurtról nem is beszélve. Feldolgozott és cukros ételek garmada, megfejelve jó sok (bolti) tejjel, amit sok ember meg sem tud emészteni.
Pusztán sok kalcium bevitelével (amint ezt említik is) nem feltétlenül lesz erősebb a csontozatod vagy fogsz nőni. A tejivásról sem lehet tudni, hogy valóban segíti-e a csontépülést, vagy éppen gátolja, erről vannak viták.
Ld. ezt a cikket: [link]
Az viszont elég valószínű, hogy a kristálycukornak a csontokra is kellőképpen káros hatása van, ld. pl. itt:
(Igen, tudom, hogy van benne reklám, és a fruktózról mint édesítőszerről írtakkal sem értek egyet, de a lényeg le van írva.)
Az első cikkben pedig megtalálhatod, milyen vitaminok és egyéb tápanyagok szükségesek az erős csontokhoz. Ezeket célszerű természetes ételekből bevinni, a neten nem nehéz hozzá táblázatokat találni, miből milyen ételben van sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!