Milyen következményekre számíthtok, ha ezt az életmódot folytatom?
Tanulás és egyéb iskolai programok miatt elég elfoglalt vagyok mostanában. Sulikezdés óta napi 5-6 órát alszok, ezért elég kimerült vagyok. Naponta 300-500mg koffeint viszek be a szervezetembe, többnyire kávé formájában. Tudom, hogy nem egészséges, de nem azt várom, hogy leírjátok, hogy mennyire káros, meg hagyjam abba, mivel nem tudom. Szívesen aludnék többet és innék kevesebb kávét, de a nap sajnos csak 24 órából áll, így nincs erre lehetőségem. Sulikezdéskor naponta max. 1 kávé volt az adagom, most van olyan nap, hogy megiszok 3-4-et. Reggelente nehezen kelek, fáradt vagyok, időnként rosszul érzem magam, de ez nap közben elmúlik. Délutánonként is fáradtsággal küzdök, este viszont nem vagyok álmos.
18/F
Én is így kezdtem majd napi 6 kávé lett az adagom.
NE CSINÁLD!
Szokj rá a napi kettőre.
Egy suli előtt reggel, és egy délután, amikor hazaértél a suliból, hogy felpörgesd magad a tanulásra.
Ennyinek elégnek kell lenni.
A kávé egy bizonyos mennyiség után álmosabbá tesz, mint amilyen voltál. Ez a napi kettő még jó, legalább is kitapasztaltam, hogy ennyinek elégnek kell lennie.
Felkeléskor, hogy átlendülj a reggeli álmosságon, és amikor hazamentél, megebédeltél megiszol még egyet, hogy tudjál tanulni.
Utána gyorsan megtanulsz, amíg tart a kávé hatása.
Este meg már ne igyál kávét, ha álmosodsz kapcsold ki a gépet és aludj. :)
Ha a suliban van még programod, szakkör, sport, akármi, akkor előtte is megihatod a második kávédat, de mindenképpen oszd be, hogy a kettőt ne lépd túl.
Igyál sok folyadékot napközben, az is segít, hogy ne essen le a vérnyomásod.
Én is napi 5-6 órát alszom, mellette dolgozom, háztartást vezetek és suliba járok, sőt még barátnős programokat is szervezek, és van egy második munkahelyem is.
Hidd el, nem olyan kevés az az 5-6 óra, ha jól osztod be az erődet.
A héten legyen egy lustálkodós napod (nekem a mai :P), amikor addig alszol, amíg jól esik, csak gépezel, tévézel, tengesz-lengesz a lakásban, pihensz.
Ekkor a szervezet azért bepótolja a "lemaradást" és erőt gyűjt a következő hétre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!