Milyen komoly problémái lehetnek, ha valaki már 14 évesen dohányzik, kávézik és stresszes életmódot folytat? (lent folytatom)
Az illető lány. Beteg rokonokra, ismerősökre vigyáz, közben állandóan tanul, hogy bizonyítson. Mindig lehet rá számítani, mindenkinek segít, ahol tud, de talán túl sokat vállal magára. Több (mentálisan) beteg barátja van, volt akinek az életét mentette meg gyakorlatilag azzal, hogy időben intézkedett az ügyükben, hivatalos dolgokra gondolok, orvost szerzett, a gyámügynek szólt, stb... Van egy haldokló rokona, neki is sokat segít. Biztosan azért kávézik, mert fáradt, ami érthető is. A dohányzásra 12 évesen szokott rá, amit már bán, de nem akarja abbahagyni. Emellett a szülei elváltak, de mivel még pereskednek, gyakran vannak bírósági- és gyámügyi tárgyalások, ahol neki is meg kell jelennie. Az anyjával békében elvannak egymással, de nincs valami bensőséges viszonyuk, az apja gyakorlatilag kijelentette, hogy nem a lánya. Miért lehet ez, hogy mindent magára vállal? Így akarja fontosnak érezni magát? Ő is depressziós volt, ugyan már hivatalosan meggyógyult, de még néha be kell mennie terápiára, és állítólag semmi mentális problémája nincs, pedig régen öngyilkos akart lenni, stb. - a szülei miatt. Mindenhol ott van, mindent megold, olyanokat, amivel nem hiszem, hogy önmagának jót tesz, bár másoknak igen. Gyakran egész éjszaka telefonál, ha valaki épp ki van borulva, és "krízis van", vagy rengeteget tanul, hogy jó középiskolába kerüljön. Orvos akar lenni. Már most nyelvvizsgázni akar, ezért is rengeteget tanul, de ha valami gond van, mindent félrelökve rohan és intézkedik, akár betegen is. Emellett nem egy bulizós típus, csak nagyon ritkán iszik leginkább ünnepekkor, és sosem pasizott igazán, tehát azt nem lehet mondani, hogy egy züllött lány.
Bocsánat, hogy ilyen hosszú voltam. A kérdésem az lenne, hogy jó ez így? Nem lesz ebből problémája? Féltem. Mindig erősnek mutatja magát, csak néha sokall be egy kicsit, de gyorsan túl van rajta és megy minden tovább. De biztosan fáradt, csak nem mutatja! Mi lesz ebből?
Szerintem semmi baja sincsen, az hogy kávézik és dohányzik még nem jelent semmit. A fiatal szervezet nagyon sokat kibír. Ám az hogy másokon segít és ennyire empatikus, üdítő változás a mai kis kurwának nevelkedő és hétvégente magát hullarészegre ivó miniprostik között, akikben kevesebb az agysejt mint egy papucsállatkában.
Nagy szerencse hogy vannak még olyanok akik másra is gondolnak, nem csak magukra. Mindig van olyan gyerek akinek hamarabb kell felnőnie mint a társai, és ezért különcnek hat. Ők érettebbek mint néhány harmincéves.
egyeértek az előttem szólóval. ám magam is az orvosira járok, így volt szerencsém találkozni a dohányzás végkimenetelével. nem feltétlenül tüdőrák, hanem egy olyan tünetegyüttes, ami minden dohányosnál kialakul a tüdőszövet károsodása miatt. erről próbál leszoktatni.
amit tesz az pedig talán abból fakad, hogy ő is volt depressziós, kezelés alatt álló. nem ritka, hogy az ilyen emberek a gyógyulás után hozzá hasonló, tehetetlen helyzetben lévők segítenek, mint ahogy a gyógyult drogosok maguk is aktív használóknak próbálnak segíteni. szerintem nagyon szép, amit csinál. és érezni fogja hol a határ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!