Hogyan szokjak le a kalóriaszámlálgatásról?
November óta sikeresen leadtam 8 kg-t, olyan testúllyal rendelkezem, ami számomra mindig is a cél, álom volt. (169 cm, 60 kg)
Minden egyes nap (153 napig folyamatosan) követtem, számoltam a kalóriákat, mamár szinte versenyformával rendelkezem. Viszont elegem lett a kalóriszámlálásból, úgy érzem ezt egy életen keresztül NEM lehet csinálni. Kezdtek fellépni az evészavar ördögi körének tünetei is, rendkívül bűntudatom volt egy gombóc cukormentes fagyitól is. Még időben szeretnék leszokni erről, hiszen eredeti célomat kezdem elveszteni: hogy egészségesen éljek.
Tudnátok segíteni? Hogyan táplálkozzak, mozogjak, cselekedjek hogy ezt tartani tudjam, mégse kelljen a MyFitnessPalt használnom minden áldott nap? Kicsit meg is vagyok ijedve, hogy majd a "kontroll" nélküli életmód a mozgás, alakom rovására fog menni. Szeretném végre élvezni az ételeket, az étkezéseket, meg szeretnék engedni magamnak bűnösebb ételeket is. Ettől függetlenül ugyanúgy szeretnék táplálkozni, ugyanolyan makró arányokkal. Nektek mi a tippetek, tanácsotok?
Ennyi idő alatt már rég meg kellett volna tanulnod szemmértékkel mérni az ételek nagy részét.
Én kb 2 hónapig számolgattam aztán szépen lassan elhagytam szinte teljesen, de ha mondjuk valami teljesen új ételt eszek azt szoktam számolni,illetve ha tudom,hogy "gázabb" napoknak nézek elébe mikor valamiért nem tudom azokat enni amiket szoktam stb akkor nyomom a kalóriabázist,hogy nagyjából kereten belül maradjak,ebbe beleférnek bűnös kaják is,ezért nem is értem igazából mi a probléma?
Lehet bűnözni úgy,hogy nem hízol meg tőle csak akkor számolni kell,így bűntudatod sem kell,hogy legyen ha van egy jól,bevált megszokott kaja rendszered akkor már viszont nem kellene mérned ennyi idő után.
Vagy konkrétan attól éreznéd magad jobban ha számolás nélkül bűnözhetnél?Akkor csináld,csak akkor mérd hetente a súlyod,ha marad a kg akkor nyilván nem kell visszavenned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!