Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan szokjak le a túlevésről?

Hogyan szokjak le a túlevésről?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Az a helyzet,hogy jelenleg diétázok,ezzel nincsen semmi baj,jól megvagyok,viszont nekem az egész ott szokott elbukni,hogy miután lefogytam,és abbahagyom a diétát,rengeteget eszek,és visszahízom.:( Annyi felesleg sose volt rajtam,mindig egy 5 kiló megy le-fel.Már most rettegek,hogy ha befejezem a diétát,megint visszajönnek a kilók,ugyanis olyan típus vagyok,aki rosszullétig eszik.Ahhoz képest hogy vékonyabb alkat vagyok,mégis rengeteget bírok enni.Ha van egy tábla csokim,képtelen vagyok csak 2 sort enni.:( Valaki segítsen,erről hogy lehetne leszokni?Valaki esetleg,tudott már változtatni ezen?Légyszi.
2017. febr. 4. 09:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Rám ugyan nem volt jellemző a "túlevés", de az édességet mi sem tettük el későbbre:S

Nálam az vált be, hogy elhatároztam, hogy max. 100 kalóriás keretet szabok az édességnek naponta. (Ez lehet pl. 4 szelet egy táblás csokiból, 2 darab egy kalóriadúsabb, töltelékes édességből stb.) Azt hittem, nehéz lesz betartani, de valahogy az első perctől könnyű volt:), sőt, sokszor a fele is elég. Viszont azt a 2 kocka édességet úgy eszem meg, hogy kiélvezem. Régen szinte észre sem vettem, hogy lecsúszott. Most meg szépen leülök hozzá, és élvezettel, lassan eszem meg. Most már egy tábla csoki 2 hétig is elég:)

2017. febr. 4. 09:30
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi!:)Ezt ki fogom próbálni!:)
2017. febr. 4. 13:26
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem van egy jó módszerem: ha valamilyen cukros édességet megkívánok, pl. csokit, kiveszek belőle egy keveset, és ha úgy érzem, nem tudom ezen a ponton abbahagyni, iszom egy pohár vizet. Érdekes módon utána jobban meg tudom állni, hogy többet egyek.

Másik jó módszer, hogy nem tartok itthon édességeket, viszont mindig van valami jó alternatívám, pl. aszalt gyümölcs. Pár szem nekem elég szokott lenni, ha édesre vágyom. Vagy iszom egy kávét.

Az nem valami jó, ha lefogysz és abbahagyod a diétát. Olyan egészséges étrendet alakíts ki, amit a fogyás után is tudsz tartani, és sportolj. Ha már csak súlyt tartasz, érdemes 1-2 hetente figyelni a súlyodat. Bár 5 kiló gyorsan vissza tud jönni, az is kérdés, kell-e egyáltalán fogynod. Ha normál testalkatról akarsz egészségtelenül vékonyra fogyni, nyilván korrigálja a szervezeted a súlyodat, amint lehetősége van rá, és ez így van jól.

2017. febr. 5. 00:06
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi!:) igazából szerintem teljesen átlagos testalkatom van,és egyáltalán nem szeretnék egészségtelenül vékony lenni,csak van hasam,és nekem mindig álmom volt a lapos has,csak sajna onnan fogyok a legnehezebben.:/
2017. febr. 5. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!