Hogyan szokjak le a túlevésről?
Rám ugyan nem volt jellemző a "túlevés", de az édességet mi sem tettük el későbbre:S
Nálam az vált be, hogy elhatároztam, hogy max. 100 kalóriás keretet szabok az édességnek naponta. (Ez lehet pl. 4 szelet egy táblás csokiból, 2 darab egy kalóriadúsabb, töltelékes édességből stb.) Azt hittem, nehéz lesz betartani, de valahogy az első perctől könnyű volt:), sőt, sokszor a fele is elég. Viszont azt a 2 kocka édességet úgy eszem meg, hogy kiélvezem. Régen szinte észre sem vettem, hogy lecsúszott. Most meg szépen leülök hozzá, és élvezettel, lassan eszem meg. Most már egy tábla csoki 2 hétig is elég:)
Nekem van egy jó módszerem: ha valamilyen cukros édességet megkívánok, pl. csokit, kiveszek belőle egy keveset, és ha úgy érzem, nem tudom ezen a ponton abbahagyni, iszom egy pohár vizet. Érdekes módon utána jobban meg tudom állni, hogy többet egyek.
Másik jó módszer, hogy nem tartok itthon édességeket, viszont mindig van valami jó alternatívám, pl. aszalt gyümölcs. Pár szem nekem elég szokott lenni, ha édesre vágyom. Vagy iszom egy kávét.
Az nem valami jó, ha lefogysz és abbahagyod a diétát. Olyan egészséges étrendet alakíts ki, amit a fogyás után is tudsz tartani, és sportolj. Ha már csak súlyt tartasz, érdemes 1-2 hetente figyelni a súlyodat. Bár 5 kiló gyorsan vissza tud jönni, az is kérdés, kell-e egyáltalán fogynod. Ha normál testalkatról akarsz egészségtelenül vékonyra fogyni, nyilván korrigálja a szervezeted a súlyodat, amint lehetősége van rá, és ez így van jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!