Fogyókúrába kezdtem de az a baj nagyon szeretem a tésztákat amit nem szabadna enni. Hogy szokjak le róla? Ez az egy bajom van a diétával.
Miért ne szabadna? Csak másképp...
1. Ha te sütsz, a zabpehelyliszt remekül helyettesíti a fehér lisztet sok esetben.
2. Nokedli szintén mehet zabpehelylisztből.
3. Főtt tészták vagy durumtésztából, vagy teljes kiőrlésűből.
4. Szinte minden étel átadaptálható egészségessé. Az internet tele van ilyen receptekkel.
5. Bár ezek az ételek lassú felszívódásúak, ennek ellenére magas a ch tartalmuk, és kalóriában sem feltétlenül alacsonyak, tehát a napi keretben figyelembe kell őket venni. Ettől függetlenül nem tiltólistásak az alacsony glikémiás indexük miatt.
A te fogyókúrád, a te szabályaid. Ha úgy is simán tudsz kalóriadeficitben s azért viszonylag egészségesen, kiegyensúlyozottan enni, ehetsz akár tésztát is. Én speciel azt nem tartom egésdzségesnek magam számára, így dobtam a tésztát (tökmindegy, hogy tk vagy se, mindenképpen, több szempontból rossz nekem). Én is tésztás voltam, de egészen jól megvagyok nélküle évek óta. Megpróbálhatod te is, hátha.
A "cukkinitészta" egyébként szerintem is remek, de a tésztára természetesen még körvonalaiban sem hasonlít. Aki a tésztára zöldséget tett (mint én), az a cukkinitésztával kap egy poénos, finom majdnem semmit, aminek egyébként megvan a maga szerepe s persze rá lehet szórni még ezt-azt, én mandulát vagy pörkölt kesut szoktam, finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!