Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyókúrába kezdtem de az a...

Gadrienn2016 kérdése:

Fogyókúrába kezdtem de az a baj nagyon szeretem a tésztákat amit nem szabadna enni. Hogy szokjak le róla? Ez az egy bajom van a diétával.

Figyelt kérdés

2016. máj. 15. 17:55
 1/6 anonim ***** válasza:
Probald ki cukkiniből, allahra szinte ugyanaz kaloriaerteke szinte 0, izre semleges csinalhatod barmilyen szosszal edesen is!
2016. máj. 15. 18:02
 2/6 anonim ***** válasza:

Miért ne szabadna? Csak másképp...

1. Ha te sütsz, a zabpehelyliszt remekül helyettesíti a fehér lisztet sok esetben.

2. Nokedli szintén mehet zabpehelylisztből.

3. Főtt tészták vagy durumtésztából, vagy teljes kiőrlésűből.

4. Szinte minden étel átadaptálható egészségessé. Az internet tele van ilyen receptekkel.

5. Bár ezek az ételek lassú felszívódásúak, ennek ellenére magas a ch tartalmuk, és kalóriában sem feltétlenül alacsonyak, tehát a napi keretben figyelembe kell őket venni. Ettől függetlenül nem tiltólistásak az alacsony glikémiás indexük miatt.

2016. máj. 15. 18:34
 3/6 anonim ***** válasza:
Szènhidratra is szüksèg van. Èn vagy tèsztàbòl, vagy rizsből, bulgurbòl, quinoabòl, gersliből, polentàból oldom meg a napi 150-160 g szenhidràt bevitelèt.
2016. máj. 15. 18:35
 4/6 anonim ***** válasza:
Esetleg próbáld ki a teljes kiőrlésű tésztákat.
2016. máj. 15. 19:26
 5/6 anonim ***** válasza:

A te fogyókúrád, a te szabályaid. Ha úgy is simán tudsz kalóriadeficitben s azért viszonylag egészségesen, kiegyensúlyozottan enni, ehetsz akár tésztát is. Én speciel azt nem tartom egésdzségesnek magam számára, így dobtam a tésztát (tökmindegy, hogy tk vagy se, mindenképpen, több szempontból rossz nekem). Én is tésztás voltam, de egészen jól megvagyok nélküle évek óta. Megpróbálhatod te is, hátha.

A "cukkinitészta" egyébként szerintem is remek, de a tésztára természetesen még körvonalaiban sem hasonlít. Aki a tésztára zöldséget tett (mint én), az a cukkinitésztával kap egy poénos, finom majdnem semmit, aminek egyébként megvan a maga szerepe s persze rá lehet szórni még ezt-azt, én mandulát vagy pörkölt kesut szoktam, finom.

2016. máj. 15. 22:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Ne légy ilyen szigorú magadhoz, hogy nem szabad. Ha szeretsz valamit amirõl úgy véled, egészségtelen, keresd meg, ismerd meg az egészségesebb változatát. Próbáld meg a teljes kiõrlésû tésztákat, vagy nagyon ajánlom a durumliszteseket (ezek lassan felszivódó szénhidrátok, melyek nem emelik meg olyan gyorsan a vércukorszintet, tovvább biztositanak teltségérzetet) A szénhidrát fontos. ;)
2016. máj. 16. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!