Szerintetek, ha sütésnél/főzésnél olaj helyett vajat használnék, az egészségesebb lenne? Illetve mivel tudnám a cukrot pótolni sütemények sütésénél, vagy akár egy egyszerű palacsintánál?
Egyáltalán minek akarsz enni sütit meg ilyen édességeket?
Sünel nem csak a cukor a gond hanem a liszt is szóval
Ha fogyni akarsz és dietazol felejtsd el ezeket
Elsö: ne írj már hülyeségeket, mindent lehet enni, ha valakir fogyni akar és nem fogyókúrázni - ez utóbbinál "jogos" lehet a jóformán semmit nem eszek, csak utána ezek híznak vissza, éppen az ilyen hozzáállás miatt.
Fogyni NEM kúraszerüen kell/lehet, hanem átállással. Meg kell tanulni, hogy mibeöl mennyit lehet enni anélkül, hogy az illetö hízna töle.
A kérdezönek: amihet ízben illik, nyugodtan használhatsz vajat is, semmivel nem rosszabb - söt -, mint az olajak.
Cukrot nyugodtan lehet használni, ha egyrészt a leheteö legkevesebbet használod (amivel még megvan az az íz, ami neket jó), másrészt az ilyen cukros (meg lisztes, zsíros) ételekböl csak keveset egyél.
Tippként olvastam valahol, hoyg sütt egy tepsi süteményt, egyél meg egy-két darabot és a többit ajándékozd másnak. Akkor nem forgulhat elö, hogy "véletlenül" megeszed az egészet :)
Csak ha osszeszamolja az osszkaloriat akkor már kicsit más a helyzet
Egy kis süti nagyon megtudja dobni
Pl tegyük fel egyén 1400 kalóriát amiben simán fogyni fog
Eszik pár darab sütőt nos egyből felugrik pár 100 kalória amiben jóformán szénhidrát van a legtöbb,fehérje alig
És rendes kajabol pedig keveset tud enni mert ugye a limit 1400
Tehát én inkább ennek rendes kaját a pár darab süti helyett ami nem laktató,legalább is engem nem laktat úgy
És ennek fehérje dús kaját
Egyébként ha édesség kell akkor túró,tej,banán és mehet a turmixba
Nem lenne egészségesebb. És a vaj nem is minden esetben használható olaj helyett. Hamarabb ég.
Inkább használj kevesebb zsiradékot, vagy válassz olyan elkészítési módot, amihez nem is kell.
Bár általában nem a hús alá tett kis zsiradéktól szoktak elhízni az emberek, hanem a sok kajától, nasitól, stb.
Sütésnél nem kell pótolni a cukrot. Ha sütsz, akkor csináld normálisan a sütit. Egyszerűen csak nem kell gyakran sütni és nem kell belőle sokat enni. De időnként egy-két szelet normál sütitől semmi bajod nem lesz és bele is fér egy normális étrendbe.
Hiába hagyod ki a cukrot, attól még nem lesz egészséges, ha sok sütit eszel.
Ahogy látható, mindenki másképp gondolja, de voltak itt érvek is, amiket az egyéni esettel össze lehet hasonlítani. Nyilván sokkal nehezebb beiktatni a sütiket egy klisebb kalóriakeretnél, illetve nagyon nem mindegy, hogy a süti összetétele milyen. Az enyémek pl. szénhidrátot nyomokban tartalmaznak s teljesen normális sütik, már a "felhasználó" számára.
Napraforgóolaj helyett a kókuszzsírt ajánlom. A vaj remek dolog, de drágább, könnyebben megég s csomó esetben felesleges, nem lesz tőle finomabb az étel.
A sütitéma összetettebb, nincs fix válaszom. Xilitet használok (illetve ha nagyon durva szénhidrátkeretem van és nem akarom beleszuszakolni, akkor eritritet), ahogy a szénhidráttal nem foglalkozó párom is, a fogainknak is jobb s az inzulin megdobásáért sem rajongok, ha nem muszáj. Plusz nem használok belőle sokat.
Süti egyébként nem kell az életbe, de megértem, ha valaki fogyáskor is napi szinten eszi, ha meg tudja oldani.
S ahogy már írták, a mérték is számít. Lehet egy süti kis túlzással félig cukor, félig zsír, ha egy parányit eszel belőle, keveset tud bekavarni. Ha az ember tudja, hogy sütivel akar jóllakni és kész, akkor egészen más megközelítést igényel a dolog, de rengeteg fehérjedús süti van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!