Olajban vagy margarinban/vajban egészségesebb sütni? Diétázók számára melyik a jobb választás? Ha pl húst akarok sütni serpenyőben
Nulla kalória és még a kandidára is jó XDD Aztak**va XD
100g-ban körülbelül 870 kalória van a kókuszzsírban amúgy.
Fogyókúrás diéta szempontjából tökmindegy, miben sütsz.
A zsiradék az zsiradék, kalória tekintetében ugyanazt tudja a sertészsír is, mint az 50-szer annyiba kerülő agyonreklámozott szuper olaj.
Margarinban nem lehet sütni, (pl bundázottakat) max párolni, mert jelentős a víztartalma, így pl bő zsiradékban sütésre alkalmatlan.
(a "húst akarok sütni serpenyőben" elég sokféle módon lehet, natúron, pácokban, 26féle bundában, szóval ezt szűkíteni kéne...)
A vaj majdnem annyira alkalmatlan, azon egyszerű oknál fogva, hogy mire a hús megsül, a vaj rommá ég.
Esetleg halakat lehet benne sütni, mert az hamarabb megsül.
Vajban is inkább párolni lehet, pl natúr húsok, de bő zsiradékban sütésre alkalmatlan. (Pl rántott szelet, ami szintén kimeríti a "serpenyőben sült hús" fogalmát.
Párolni víz hozzáadásával lehet, sütni olaj hozzáadásával lehet, hogy ne égjen meg.
De kalória szempontjából ez is pont ugyanaz, mint pl a sertészsír.
Az egészséges táplálkozás szempontjából pedig bármilyen ételkészítési folyamathoz a többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó zsírokat érdemes használni, amik a növényi olajok. Napraforgó, oliva, mogyoró...
"A kókusz meg pálmazsírt felejtsd el, 90% telített zsírsav, baromi egészségtelen: "
Ez konkretan hulyeseg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!