Miért nem egyeznek a kalóriák?
Figyelt kérdés
Csomó bio/diabetikus ételnél észrevettem már, hogy a makrók nem egyeznek a kalóriaértékkel.. Biztos ami biztos alapon mindig a makrók által számolt kalóriaértékkel számoltam, mert az mindig több volt, gondoltam h a gyártó hibázott. De most észrevettem ezt 'egységes' élelmiszereknél is, mint pl a tej:
kalória: 44
fehérje: 3
ch: 5
zsír: 2
mivel a a ch és fehérje 4 kcal/1 g és a zsír 9kcal/1g, akkor ha ezt így összeszorzom, akkor 50 kcal/100ml lenne a tej.. Jó ez tudom tök pici eltérés, de pl más ételeknél már 60-70 kcal eltérés is láttam, és ha sok ilyen van, simán összejön napi 500kcal+ is... Erre van bármi magyarázat?
2016. okt. 20. 20:20
1/8 anonim válasza:
A termékeken levő kalória, makró értékek csak tájékoztató jellegűek, de ez le is írják.
2/8 anonim válasza:
Kerekített értékeket írtál le? Tudtommal tejből van 1,5ös meg 2,8as, de 2es nincs, így pl ha 2 zsír helyett 1,5el számolsz, mindjárt 45 kcal jön ki.
3/8 A kérdező kommentje:
2016. okt. 21. 12:41
4/8 anonim válasza:
Ez fura... Kiszámoltam én is most és 534,9 kalóriára jön ki 100 grammra.
5/8 anonim válasza:
Az eltérés többnyire amiatt van, hogy mondjuk ebbe a csokiba van (random számok) 40g ch, de abból 10gr emésztetlen rost, akkor csak 30 szívódik fel. Gondolom a netto kcalt adják meg, ami felszívódik. Napi 500+kcal eltérés hogy jön ki?
6/8 A kérdező kommentje:
Igen a rostra én is gondoltam, de még annak kivonásával sem egyezik.
2016. okt. 21. 15:17
7/8 A kérdező kommentje:
500 talán valóban túlzás volt, de egy 150-300 simán, ami azért már súlytartásnál simán okozhat súlygyarapodást..
2016. okt. 21. 15:18
8/8 anonim válasza:
napi 100 kalória nem fog súlygyarapodást okozni, ugyan ilyen alapon meg eleve lehet, hogy kevesebb kalóriák viszel be, mint amennyit terveztél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!