Két hónapja fogyózom. Valaki itt ajánlotta a Jázmin rizst. Itthon láttam, hogy 96-os a GI-je. Akkor miért is jó?
a francia salátát sosem tudtam, miért hívják salátának a saláta az ilyen:
tele van zölddel, emészthetetlen rostokkal, amiknek az egyik szerepe, hogy lassítja a felszívódást a másik meg, hogy tisztára súrolja a bélfalakat.
7-es vagyok. Nálam a rizsevés úgy néz ki, hogy 1 adag rizshez kb. 2 adag zöldség, 1 adag hús és sok szaft. A rizs főzővizébe is teszek 1-2 kanál zsírt vagy kókuszzsírt. Ugyanígy eszem néha krumplit is. Szerintem az arányokon múlik minden, és persze az összkalória is fontos, ha fogyni szeretnél.
Zöldségkeverékeket én is szoktam enni, de többnyire olyat, amiben nincs kukorica. Sokszor eszem brokkolit, kelbimbót, karfiolt, káposztát, zellert, de répát, fehérrépát, zöldborsót, céklát és sütőtököt is. Minden nap eszek valamilyen levest. A szénhidrátosabb zöldségeket kb. felesben keverem az alacsonyabb szénhidráttartalmúakkal. Régebben hipoglikémiás voltam, ezért észrevenném, ha evés után leesne a vércukrom, de ilyen már nagyon régóta nem fordult elő velem, tehát úgy gondolom, hogy stabil a vércukrom, vigyázok is rá. Többek között ezért sem eszek lisztes és cukros ételeket. Ezzel az étrenddel stabil a súlyom, ha dugig eszem magam, akkor sem hízok.
41/N vagyok, 50 kg.
A húsleves nagyon jó, én azt is meg szoktam pakolni zöldségekkel. Nem rontottad el, este egyél több zöldséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!