Két hónapja fogyózom. Valaki itt ajánlotta a Jázmin rizst. Itthon láttam, hogy 96-os a GI-je. Akkor miért is jó?
Én a basmati rizsre szavazok a barnával szembe 2 okból is:
1. Állítólag a barnarizs külső rétegébe (korpa) fitinsav van, ami gátolja az ásványi anyagok felszívódását és a fehérjékét
2. Rossz íze van, bár ez egyéni dolog. :D
Jázmin rizsnek is van szerepe fogyókúrába is:súlyzós edzés után pl visszatölti a lemerült glikogén raktárakat.
A jázmin rizs finom, de ez persze emberfüggő. Nekem a jázmin és a barna ízlik, a basmati még a rizsre igénytelen páromnak se, fogyáskor pedig úgyis kerülnöm kell az összeset.
Ha a te diétád olyan, hogy nem fér bele a magas GI-jű étel, akkor neked nem való. Nálam a sok szénhidrát nem fér bele, pl. a zab nagyon előnytelen, ahogy az alma is, bár az duplán, a fruktóz miatt.
Simán lehet sok fehér rizzsel fogyni, ha olyan az ember. Térfogatot ad, teljesen rendben levő étel, s van, akit laktat, van, akit nem. Általánosan nem ideális fogyáskor, de egyedszinten nagyon jó lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!