Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogyan lehet eleg energiam...

Hogyan lehet eleg energiam hosszu futashoz?

Figyelt kérdés
Kb 1300 kcal dietan vagyok, szepen fogyok. Kozben futok is eleget, es jelentkeztem egy 16 km-es versenyre, ami holnap lesz. Gondolkodom, hogy mit egyek ma es holnap, hogy legyen eleg energiam masfel ora futashoz, de ne is rontsam el a fogyasom. Otletek?

2016. szept. 17. 08:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Egy nap alatt nem tudod elrontani a fogyókúrádat. Én ilyen esetben kiszámolnám a napi kalóriaigényemet (amibe a futás is beletartozik), pl ez a szám lesz 2500. Akkor aznap 2300-2500 kalóriát eszek. Ne akarj összeesni futás közben. Ha sokat sportolsz, és csak kis kalória deficitben vagy, akkor még lehet, hogy izmosodni is fogsz tudni, a fogyással egy időben.
2016. szept. 17. 08:46
 2/11 A kérdező kommentje:

A verseny reggel lesz, elotte nem szeretnek sokat enni. Akkor ma vigyem fel a bevitelt 2300 korulre? (a futas kb 1000-et visz majd el holnap)

A futo magazinok szerint erdemes tobb szenhidratot enni verseny elott, ettol tartok egy kicsit, felek, hogy felpuffaszt. Milyen szenhidratot egyek, ami nem gabonafele alapu?

2016. szept. 17. 08:51
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Müzli+banán, vagy egy jó 150 grammos zabpehely adagot szoktam megenni futás előtt 90-120 perccel.
2016. szept. 17. 08:57
 4/11 anonim ***** válasza:
66%
Futás közben is kell ám majd energiát pótolni, szőlő cukor mindenkép legyen nálad.
2016. szept. 17. 09:47
 5/11 anonim ***** válasza:

Nem foglalkoznék a dologgal, 1 nap pont nem okoz semmit, ilyen pici keretnél direkt jól jöhet egy erősebb nap.

Neked kell tudnod, mi ad energiát, engem a szénhidrát lemerít s éhessé tesz, de tipikusan azt szoktak enni.

Akár közben is, bár ez nagyon rövid táv, én nem tenném, de máshogyan működünk... Gondolom, futós oldalakon van erről szó elég.

2016. szept. 17. 11:07
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha jól akarsz teljesíteni, 2 napig nem számolgatsz semmit. Előző este nagy adag zabpehely, futás előtt-közben csoki, vagy műzli. Vehetsz DM-ben energia szeletet, az is nagyon jó, komolyabban viszont nem érdemes foglalkozni a dologgal, mert az a 16km nem táv.
2016. szept. 17. 16:33
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket! :)
2016. szept. 17. 16:38
 8/11 anonim ***** válasza:
Sok sikert a futáshoz!
2016. szept. 17. 23:03
 9/11 anonim válasza:
Hogy sikerült a futás?
2016. szept. 18. 22:00
 10/11 A kérdező kommentje:

1:24:34 lett az időm, úgy, hogy 1:30 volt a cél! A következőt ettem:

Szombat ebéd: Vapiano teszta

Szombat vacsora: nagyobbacska adag müzli, banán

Vasárnap reggeli: mint vacsora előző este

Verseny előtt fél órával: egy banán, egy Isostar ital

Volt elég energiám, az utolsó két kilométeren meg bele is tudtam húzni!

Köszönöm a segítséget!

2016. szept. 19. 07:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!