Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nincs semmire energiám?

Miért nincs semmire energiám?

Figyelt kérdés

Az év elején csinálgattam a diétám (akkor még ész nélkül, egészséges címszó alatt sokmindent csináltam, amit nem kellett volna), egyetemre jártam, tanultam folyamatosan, és mellette eljártam heti 3× edzeni is másfél órákra. Plusz futni is néha. Ahogy eljött a nyáriszünet még próbáltam tartani az edzéseket, már kb napi szinten tornásztam valamit (jóga, bicikli, hiit, stb), de elkezdtem dolgozni és nem tudtam tornászni (fizikai munka, 40 fokba, tűző napon, napi 8-12 órába minden nap). Nem volt rá energiám, és alapból fájt mindenem. Most viszont több hete nem dolgozok, mégsem tudok edzeni. Úgy érzem, hogy nincs rá se lelki, se testi erőm, pedig nincs túl sok dolgom.. A napi rutin takarítás, kaja csinálás (erre is próbálok odafigyelni, szóval nem gyorskajákon meg ilyen sz*rokon élek), találkozok a barátaimmal, de semmi megerőltetőt nem csinálok, ami miatt ne lenne energiám edzeni.

Ellustultam? Elkényelmesedtem? Vagy mi lehet a probléma? Van valakinek ötlete, hogy visszarázódjak a régi tempómba?

2015. aug. 27. 16:07
 1/4 anonim válasza:
100%
Hello:) Sztem azért nincsen enrgiád, mert huzamosabb ideig túlerőltetted magad. Rögtön, a fogyókúra elején túl sok volt a megerőltető testmozgás, és mellette még az egyetemen is teljesítened kellett, és szetem a diéta is túl szigorú volt, hiszen mint írtad: "(akkor még ész nélkül, egészséges címszó alatt sokmindent csináltam, amit nem kellett volna)". Szal én úgy gondolom, nem lustultál el, csak most nagyon kipurcantottad a szervezetedet azzal, hogy nagyon túlerőltetted magad. Úgyhogy ha most úgy érzed, nincsen energiád mozogni, egy kis ideig, amíg érzed hogy újra jó erőben vagy:). Ja, és ügyelj a változatos táplálkozásra a diétán belül, mert ásványianyag- és/vagy vitaminhiánytól is lehetsz gyenge és energiátlan.
2015. aug. 27. 16:56
 2/4 anonim válasza:

Jajj, ne haragudj, egy mondatot elgépeltem. Ezer bocsánat!! :)

*Úgyhogy ha úgy érzed, most nincsen energiád mozogni, akkor nem gond ha egy kis ideig, míg érzed hogy jó erőben vagy nem mozogsz rendszeresen.* Csak így tudsz visszarázódni, hiszen a tested nem "perpétum mobile". :)

2015. aug. 27. 17:04
 3/4 anonim ***** válasza:

Kimerültség motivációhiány. Nálam hasonló tünetek voltak rendszeresen edzek évek óta itthon van egy pici konditermem (fekpad, lábgép, súlyok, rudak, minden). Márciusban elkezdtük a házat felújítani, napközbe a munkahelyen agyilag lemerültem, hazajöttem gyorsan leedzettem utána a kőművesnek segítettem este 11-ig minden nap, elromlott az autó a barátnőm anyja kórházba került, eltörtem a gyűrűs ujjam a hűtő elromlott nyár közepén, meghalt az egyik rokonom és ez ment június végéig.

Kimerültem, elfáradtam, lefogytam még beszélni sem volt kedvem. Kivettem egy hónap szabit semmit nem csináltam. Most egy hónapja kezdtem el megint a súlyzós edzést brutál visszaestem, nem volt kedvem edzeni se de azért erőltettem. Vettem tejsavófehérjét, vitamint és megint rászoktam a normális kajálásra. most megint sikerült feltornázzam magam majdnem a márciusi erőszintemre. Csak annyit tudok javasolni hogy kezd el a mozgást akkor is ha nincs kedved és rendszeresen mert jobb lesz.

2015. aug. 27. 17:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Megfogadom a tanácsokat :)
2015. aug. 28. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!