Ez koplalásnak számít?
14 éves vagyok, nem vagy elhízva, viszont 4-5 kiló "felesleg" van rajtam. 160 centi vagyok, a célom 48-49 kiló.
Napi 1200 kalóriát viszek be, és úgy 250 kalóriát elégetek egy sportosabb napon (heti 3x 25 perc kardio +a végén 10 perc nyújtás), emelett mindennap sétálok tempósabban 40 percet.
Mai napi menüm (csak sétálós):
R: vízzel megfőzött 40 g zabpehely, 1 db alma, fahéj (fél 10 körül)
T: mivel főztem "kóstolgattam" (150 kalória lehetet, nem tudom, de nem hiszem, hogy több lett volna, egyébként amikor nem főzöm (és általában nem én főzöm) 100 g joghurtot vagy trumixot viszek be, vagy egy kisebb túró rudit), minimális cukorral limonádét ittam
E: káposztás tészta, kis tányérral, és inkább több káposztával mint tésztával (13 körül)
U: 100 g túró + 120 g joghurttal, 1 db őszibarack és némi mazsola (16 körül lesz)
V: 1 kis tányér húsleves, 1 db főtt tojás, 1 db paprika (18.30 körül lesz)
És sok víz, a nap folyamán.
Régebben koplaltam, de már rájöttem, hogy hihetetlen hülyeség volt, ezért nem tudom biztosan, hogy jól eszem-e már, vagy még mindig koplalásnak számít-e amit csinálok.
Bár nem nagy a súlyod, esélyes, hogy ez már koplalás, de végülis megtörténhet, hogy olyan kicsi a kalóriaigényed, hogy épp nem... Jól érzed magad? Ha érzed, hogy kevés az étel vagy a fogyásod üteme túl nagy, akkor egyél többet.
Többet is lehet mozogni, nekem elég inaktív éveim voltak, de most erőt vettem magamon s azért napi 1,5-2 óra mozgást nem nagy ügy összehozni (séta, biciklizés - sokat hegynek föl, erősítés).
Nagyon kevésnek tűnik a fehérje, bár nem számológép a fejem, nem tudom, a húslevesben mennyi hús volt s a fehérjeigényed sem lehet magas.
Itt-ott bele lehetne kötni az ételeidbe, de én most nem teszem. Látszik, hogy azért odafigyelsz, ha nem is fanatikusan, de ez utóbbi nem is baj.
Az első napokban elég éhes voltam, de most már egészen megszoktam, és egyre több az energiám.
Tervezem, hogy elkezdek majd kicsit többet edzeni, de nem akartam magamra egyből napi 2 óra futást rákényszeríteni, meg amúgy elég sokat járkálok nap közben, szóval abszolút aktívan élek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!