Napi 1000-1200 kcal egy napra koplalásnak számít?
Figyelt kérdés
1000 kalória körül szoktam enni egy nap (néha 1200 is megvan..változó, attól függ mennyit mozgok aznap) Ez még nem koplalás ugye? Reggel, délben, és este is eszek. Sőt van,hogy főétkezések között még belefér 1 alma vagy egy körte is a kalóriakeretbe. Szóval nem éhezem,egészséges ételeket eszek csak. Kenyeret,tésztát,tejtermékeket,cukrot egyáltalán nem. Sok zöldséget,fehérjét, és sokat iszom (víz). Heti 2x van kézilabda edzésem. Tudom,hogy mivel nincs rajtam sok felesleg nehezebb leadni,de igy sikerulhet? Viszont koplalással nem szeretnék,mert félek,hogy később ha kicsit többet eszek elhízok. 168Cm/50kg. -2-3Kglenne a célom.2014. okt. 30. 16:52
1/8 anonim válasza:
Csak akkor számítana koplalásnak, ha erős fizikai munkát végzel.
2/8 anonim válasza:
Mivel a szervezeted müködéséhez (légzés, szívmüködés, emésztés, stb) legalább 1300 kcal szükséges, ezért igen, ez koplalás.
Ugyanis nemcsak "élsz", hanem emellett fenn vagy, járkálsz, dolgozol/tanulsz, sportolsz, st b - ezekre mind kell még energia.
3/8 anonim válasza:
Nem koplalás! Második, pont az a lényeg, hogy kevesebbet egyen, mint amit eléget.
4/8 anonim válasza:
Koplalás.
A magasságodból és a súlyodból is látszik, hogy koplalsz.
Már így is sovány lehetsz és még fogyni is akarsz.
5/8 anonim válasza:
Az igaz, hogy nincs hova fogynod, de ha tényleg fogynod kéne, akkor 1000-1200 kcal jó fogyáshoz. 1800 körül vana napi kcal szükségleted, de ez nem koplalás.
6/8 A kérdező kommentje:
Na de jó,hogy mindenki mást mond. Most előrébb vagyok. :D Azért köszi a válaszokat!
2014. okt. 30. 19:28
7/8 anonim válasza:
Eleve nem kell fogynod, a paramétereid alapján. De ha mégis kéne, akkor 1200 egyáltalán nem lenne kevés. Asszem a második írta, hogy több kel a létezéshez, ezért koplalás, de pont az a lényege a fogyókúrának, hogy kevesebbet vigyél be, mint amit felhasználsz, és a hiányzót úgy oldja meg a tested, hogy elkezd zsírt égetni. Tehát ha 1800 a napi kcal szükségleted, és 1200-at fogyasztasz, akkor 600-at égetsz. Ez kb fél kiló, vagy kicsivel több fogyás hetente, ami teljesen normális mérték, hetente max egy kg fogyást szoktak javasolni.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2014. okt. 31. 07:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!