Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért nem működött, amit...

Miért nem működött, amit csináltam, jó az új terv?

Figyelt kérdés

168 centi és 95 kg vagyok, 60 kg-ra szeretnék lefogyni, de egyáltalán nem megy.

Eddig 1300 kcalt ettem ( 100 g fehérje, 140 g szénhidrát, 50 g zsír lebontásban kb). Mellette heti 3-szor eljártam kocogni vagy gyorsan sétálni és minimum 2 liter sima vizet ittam. Ezt 2 hónapig csináltam szigorúan, csalás nélkül és összesen kb két kilót ha fogytam... ami valószínű víz. Tehát az eredmény nagy nulla volt, hiába írta minden este a kaloriabazis.hu a napi összegzésnél, hogy így milyen sokat lehet fogyni :(

Kicsit elkeseredtem és két hete abbahagytam, most nem figyeltem oda, mert elment az egésztől a kedvem, de ma újrakezdtem. Sok helyen olvastam, hogy túl kevés kalóriától lelassulhat az anyagcsere, így most 1700 kcalt választottam napi limitnek, hátha így jobb lesz és hosszabb távon is tudom tartani ( 140 g fehérje, 170 g szénhidrát, 47 g zsír) és mellette eljárok majd kétnaponta gyors sétálni.

Mit gondoltok, így működhet? Van valami tanácsotok, akár az étkezéssel, akár sporttal kapcsolatban? Annyiszor nekifutottam már, de sosem sikerült :(

2016. júl. 20. 11:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
10: Fura. Mert én még egy ilyen típusút sem láttam :) Általában fiatal csinos lányok, akiket én láttam eddig :)
2016. júl. 20. 12:47
 12/21 A kérdező kommentje:
Ja voltam egy fiatalnal, 2200 kcalt irt nekem...azzal fogyni nem lehet
2016. júl. 20. 12:59
 13/21 anonim ***** válasza:
És mit állítottál össze?
2016. júl. 20. 13:04
 14/21 A kérdező kommentje:
Hát leírtam a kérdésemben a kalóriát, fehérjét, zsírt, szénhidrátot
2016. júl. 20. 14:23
 15/21 anonim ***** válasza:
Inzulinrezisztenciát vizsgálták már?
2016. júl. 20. 14:27
 16/21 A kérdező kommentje:
Két éve néztek, akkor semmi gond nem volt vele, most fognak újra, de eddig sem volt gond az inzulinnal, a fogyással mégis
2016. júl. 20. 14:39
 17/21 anonim ***** válasza:

Azt tudod, hogy mitől híztál meg? Mikor? Történt valami nagy változás? Vagy mindig ilyen voltál?

Alapjában véve, azt nem kéne csinálni, amitől ilyen lettél.

2016. júl. 20. 14:54
 18/21 anonim ***** válasza:

Bemásolnád pár napi étkezésed a kalóriabázisról? Elég, ha lemented print screen-el, és feltöltöd valahová.

Eddig két dologra gyanakodok:

1. Rosszul mérsz - Nem mérleget használsz, csak saccolsz, ha pl csirkemellet ettél, nem számítod hozzá a zsiradékot, amiben sütötted, stb..

2. Olyan kajákat eszel, ami hirtelen megemeli az inzulinszinted. Sokan emiatt nem tudnak fogyni, próbáld meg egy szinten tartani

2016. júl. 20. 14:56
 19/21 anonim ***** válasza:

Durva... Amúgy lehet 2200 kcallal fogyni még sokkal karcsúbban is ekkorka aktivitással, nekem pl. van olyan gyors anyagcserém. De sokaknak nincs, valóban nem volt valami nagy ötlet annyit ajánlani. De az 1300 kcal 95 kilósan konkrétan koplalás, kb. mindenkinek. Nagyon furcsa, hogy nem fogytál vele, de hallottunk már furcsa dolgokat.

Én az étrenden változtatnék, esetleg a pihenésen, mert fura, de van, aki azt állítja, hogy a kevés alvás is bekavar (s a rendes pihenés amúgyis fontos s kell az egészséghez). Ha nem esik rosszul, csökkentsd pl. a szénhidrátot, főleg a gyorsat... Hagyd el a tejterméket, a glutént, minimalizáld a gyümölcsöt, ilyesmik. Ki tudja, mi kavar be neked? Jobb ötletem sajna nincs, de vakon másnak sem igen lehet, nagyon nem tipikus az eseted s nem lehet tudni, mi okozza a gondot.

2016. júl. 20. 23:02
 20/21 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat delutan bemasolom par napnyi etkezesem
2016. júl. 21. 09:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!