Nagyon nem megy nekem ez az étrend terv készítés. Néztem elég jó kis étrendeket, de kell némi változtatás. Mik azok a kaják amikben nagyon sok a fehérje, viszont kevés a szénhidrát és a zsír?
Ezt az oldalt ajánlom:
1 év alatt több mint 30 kilót adtam le a segítségével, és azt már egy éve tartom is.
"nagyon sok a fehérje, viszont kevés a szénhidrát és a zsír"
Meg akarsz pusztulni?
Elsö: köszönöm, én is ezt próbálgatom éppen
Második: szeretem az építő jellegű hozzászólásokat (de ne érts férre, a tied nem az.)
Azt próbáltam közölni, hogy szétcseszed magad és meghalsz. Ebből ne építkezni akarj, hanem olvass utána a tápanyagok helyes vagy helyesnek tartott beviteli arányának. Nem csak a kalória számít, hanem az arányok is.
A fehérje másképpen metabolizálódik. Az építőkő, nem üzemanyag.
Nem bíráltalak, szerettelek volna óva inteni.
Zsírszegény túró.
Csiperkegomba. Light sajtok (műsajtok).
A tojás pont nem, s mi az, hogy jó hús? A lazac jó és zsíros. Ahogy a tojás is jó és zsíros (a kalóriák 2/3-a zsírból jön), a tojásfehérje az, amiben kevés a zsír.
Sovány hús, tojásfehérje, fehérjepor, másról nem tudok. A szinte zsírtalan tejtermékeket eléggé elhibázott dolognak tartom, illetve a tejben ott a cukor, a joghurtban alig van fehérje, bár a tejben sincs sok, a zsírtalan sajt pedig szerintem oximoron :)
a kaját kell tisztítanod, vagyis tisztán kell kajálj, ez mit jelent?! azt hogy kerülöd az összes enzimhalott, cukros és lisztes illetve zsíros cuccokat, a teljesség igénye nélkül:
sertéshús , pizza, csoki, chips, fagyi, gyümölcsök nagy mennyiségben, vaj, tej,zacskós leves, gyorskaják, ázsiai konyha nagy része, cukros sütik és pékáruk, szendvicsek, stb
tehát a boltban és úgy ámblokk kapható élelmiszerek 80%-a, majd rájössz..
amit viszont kéne:
húsok: tonhal, halfélék, tengeri cuccok, csirke és pulyka mell / csak a mell, semmi bőrös kaparó meg egyebek/
tojás, sovány túró, cottage cheese, tejsavó protein,
szénhidrátok:
basmati rizs, durumtészta, telj kiörlésű kenyér, zabpehely, gersli, édesburgonya
zsírbevitel: oliva lenmag tök és halolaj
nyers zöldségek szinte mind
példa állóképességi sportolokra 50% ch 25% fehérje 25 % zsír súlyzós edzést végzőknél ezek az arányok eltolódnak, diétában meg páne
reggeli 100 g zab + 1 adag tejsavóprotein
tízórai 400 g zöldség nyersen + 20 g olivaolaj és lenmegolaj mix-el leöntve
ebéd 80g durumtészta 50 g tonhal 75 g paradicsom
uzsonna: ugyanaz mint az ebéd
esti étkezés: 50 g durumtészta
vacsora 250 g sovány zsírszegény túró
2000 kcal összesen, só nincs, napi össz cukorbevitel az étrendben: 15 g
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!