Fogyás szempontjából a mai étkezésem megfelel?
Sziasztok!
Kalóriaszámlálással fogyok, próbálom betartani a napi kalóriadeficitet, mert korábban túlzásokba estem és éheztettem magam. Azért fordulok hozzátok, mert nemrég kezdtem el és kíváncsi vagyok a véleményekre. A makrókra és a kalóriára figyelek. 17 éves, 170cm és 63kg vagyok.
Reggeli:
- 3dl 1.5% UHT tej (132kcal)
Tízórai:
- 300g görögdinnye (87kcal)
Ebéd:
- 40 g sültkrumpli (117kcal)
- 2db (40g) halrudacska (97kcal)
- 2 evőkanál Univer kechup (41kcal)
Vacsora:
- 2db Graham zsemle (375kcal)
- 3 tojásból tojásrántotta (152ckal)
Nassolás:
- 1db áfonyás-túrós rácsos (254kcal)
Összesen:1256 kcal (50g fehérje, 168g szénhidrát és 40g zsír)
Nem tűnik rossznak, DE az 1200 kcal még mindig a minimum. Javasolnám, hogy vidd fel 1600-ra, az már egy normálisabb mennyiség.
Illetőleg, nem volt a kérdésben, de 170 cm mellé hova akarsz fogyni 63 kg-val?
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam...:) Formásodni szeretnék, mert emellé sportolok is (spinning + futás)
A sültkrumpli miatt biztosan meg leszek szólva, de úgy éreztem, hogy az a 7-8 szem talán belefér
Mindent lehet enni. Csak mértékkel!
Ráadásul mint mondtam, az 1200 még mindig az alja az egésznek.
Az addig oké, hogy számolsz mindent. Csak azzal van a baj, hogy nem értékes tápanyagokat viszel be a szervezetedbe. Halrudacska? Sült krumpli? Áfonyás-túrós rácsos? Minek? A zsírt pedig biztosan túllépted, amit itt felsoroltál, abban nem 40 g van.
Reggelire kellene valami, az egy bögre tej kevés. (ma 0.1-est innál, spórolnál kalóriát, és zsírt) Ebédre a helyedben inkább sovány fehér húsokat ennék, párolt zöldséggel, salátával, alkalmanként barna rizzsel. Vacsorára a tojás oké, a 2 zsemle soknak tűnik.
Ha jobban állítod össze az étrendedet, sokkal több, és hasznosabb tápanyag jutna a szervezetedbe. A nassolást kihagytam volna, helyette beiktatnék uzsonnát. Ha hiányzik az édesség, ehetnél zsírszegény túrót zsírszegény joghurttal kikeverve, bele darabolva 10-15 dkg valamilyen idénygyümölcs.
Most így hirtelen, és tök álmosan ezek jutottak eszembe.
Látom nem érted :) A család úgy vásárol, hogy amit vesznek, abból mindenki eszik és nincs kivételezés, ennyi. Nem fognak a külön kívánságom szerint vásárolni.
Valljuk be, hogy mindkét szülőm 90 kilón fölül van és nem az egészség a divat. Rajtam is sokszor nevetnek, amikor például salátát eszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!