Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Melyik a jobb sütés szempontjá...

Melyik a jobb sütés szempontjából?

Figyelt kérdés

Palacsintasütés szempontjából melyik a jobb?

Ha kevés étolajon sütöm, vagy pedig kevés vajon? Melyikben van több kalória?



2016. máj. 3. 18:08
 1/8 anonim ***** válasza:

Én kókuszzsíron szoktam, zabpehelylisztből, eritrittel édesítve.

A töltelék pedig vagy eritrites túrótöltelék, vagy hozzáadott cukor nélkül készített házilekvár.

2016. máj. 3. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Vaj, de a kókuszzsír lenne a legjobb
2016. máj. 3. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Még sosem hallottam ilyet, hogy bármilyen édesítő kellene a palacsinta tésztájába. A tésztába kell tenni olajat, és maximum egy ecsettel megkenni a palacsintasütő alját. Legalábbis én így csinálom, és tökéletes lesz


A palacsinta tésztájában liszt van, tej, szódavíz, tojás, olaj és egy csipet só. Az meg, hogy milyen zsiradékon sütöt, tök mindegy.

2016. máj. 3. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Sorry, én szeretem, ha édes, és nem ízetlen a tésztája... az életmódváltásom előtt nemcsak cukrot, de még vaníliáscukrot is tettem bele... most csak néha aromát.
2016. máj. 3. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Az én palacsintám sem íztelen, mert sok ízes tojás van benne. Valamiért nem bírom az íztelen palacsintát, hiába kap általában tölteléket (ha megéri :) a jó palacsintát magában is feleszem :D).

Mondjuk normál liszt, tej, édesítés és zsiradék pont nincs benne (próbáltam zsírt rakni bele, ugyanúgy viselkedett, mint anélkül, kellett alá zsír. nyilván van, akinek működik úgy, nekem nem, sokat pedig nem erőltettem, mert nekem jó így). Tojás azért kell bele, nem is kevés, a vegán palacsinta nem az én műfajom :D


Szerintem kalória szempontjából nincs nagy különbség, akkor semmiképp, ha ugyanannyi kalóriányit használunk, vajból nyilván több kell, mert kevesebb benne a zsír. A vaj picit finomabb, de ez palacsintánál nem számottevő, étolajat nem használnék, én kókuszzsíron sütöm. A zsiradék kalóriája nem érdekel, mivel az minimális kalóriapluszt jelent a palacsintáimnál, főleg, ha diósak. A zsír amúgyis segít a jóllakásban s nincs inzulinválasza, nekem igen hasznos, amíg nem eszem túl sokat belőle.

2016. máj. 3. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Az édesítés kihagyásának amúgy gyakorlati okai is vannak nálam. Először is azzal jobban leragad, másrészt nem akarom előre eldönteni, hogy édesen vagy sósan eszem a palacsintákat. Úgyis édes lesz a zöme a végén, de legalább az esélyt adjam meg, hogy nem édességnek eszem :D Sajttal, lecsóval, sült káposztával, padlizsánnal és sok egyébbel is nagyon finom, lehet enni sok ételhez sósan...
2016. máj. 3. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. máj. 3. 20:35
 8/8 anonim ***** válasza:

Az íze mindenképpen jobb, ha egy kis olajat kensz a serpenyő aljára minden egyes tészta sütése előtt, és nem bele a tésztába. Így nem lesz száraz a tészta és nem ragad oda.


A tésztába az íze végett érdemes cukrot tenni, vagy helyettesíteni édesítőszerrel, mert különben íztelen lesz.

Ez az édes palacsintára vonatkozik.

2016. máj. 6. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!