Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Kalóriaszámlálás+nyaralás?

Kalóriaszámlálás+nyaralás?

Figyelt kérdés

Egy ideje odafigyelek a kalóriákra, kalóriabázison vezetem, mit és mennyit ettem, szépen fogyok is, majdnem 12 kg ment le eddig.

Viszont hamarosan megyünk nyaralni, ahol esély sem lesz saját készítésű kaját csinálni, de még ha lenne, akkor sem akarnék ezzel pepecselni a nyaraláson a konyhában :)

Szóval az a kérdésem, hogy ti ilyenkor mit csináltok? Nyilván egy éttermi, meg büfés kajára nincs kiírva a kalória tartalom.

Vagy ilyenkor félreteszitek a diétát, és kiélvezitek ezt az időszakot? (nyilván itt sem mértéktelen zabálásra gondolok, meg cola, meg csipsz stb, csak ésszerű keretek között)

2016. jún. 5. 10:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Utolsó, én is így vagyok vele. Nem eszek tejterméket, gabonát, meg még egy pár más dolgot. A tej és a glutén már az étrendváltoztatásom előtt is emésztési problémákat okozott nekem, így semmilyen helyzetben nem fogyasztom ezeket (vendégségben, nyaraláskor sem), bár minimális mennyiség még nagy ritkán belefér. Nem kockáztatok hasmenést, hasfájást.

Ha valaki nem érzékeny semmire, és minden ételcsoportot eszik fogyókúra alatt is, annak nyaralás alatt nem muszáj annyira megtartóztatni magát. Én is arra szavaznék, hogy ilyenkor lehet lazítani, enni pár olyan dolgot is, ami nem szerepel a fogyós étrendben. Aki régóta következetesen tart egy bizonyos étrendet, valószínűleg nem fog túlzásokba esni és ötször annyi kalóriát benyomni, így az egy-két hét alatt minimális plusz jöhet fel, vagy nem is jön fel csak megáll a fogyás. Kérdező, érezd jól magad, pihenj és töltődj fel, ezért megy az ember nyaralni, nem azért, hogy ott is a súlya miatt aggódjon.

2016. jún. 6. 09:17
 12/12 anonim ***** válasza:

Nálam a nyaralás az nyaralás vagyis kikapcsolódás. Az év 365 napjából van kb. 10 (nem egyfolytában, egy alkalom max. 3 nap) amikor kimozdulok itthonról, igaz, általában valamilyen mozgás mindig bekerül a képbe, a kerékpárt mindig visszük magunkkal és azzal nézünk szét a környéken. Az év 355 napján, ha bűnözök is (pl. ünnepek) akkor is figyelem, hogy mennyit eszem, mit eszem és mennyit mozgok mellette. Nálam pl. a karácsony sem a nagy zabálásokról szól. Az életem folyamatos harc a kilókkal. De abban a 10 napban, amikor nem itthon vagyok elengedem magam. Amit meglátok és megkívánok azt megeszem. Eléggé édes szájú vagyok, ezért pl. mindig felkeresem a hely népszerű cukrászdáját egy fagyi és egy süti teszt erejéig. Utána minden visszaáll a rendes kerékvágásba. Ugyanis úgy vagyok vele, hogy nem az a pár nap nyaralás/kirándulás fogja tönkre tenni az alakom, hanem a másik 355, ha akkor sem teszek érte semmit.

Szóval én azt mondanám, hogy engedd el magad és majd folytatod utána. Persze ehhez az kell, hogy biztos legyél abban, hogy vissza is tudsz állni.

2016. jún. 7. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!