Ha gyümölcsöt eszek vacsira, de belefér a kalória keretembe, akkor nem hátráltatja a fogyást, igaz?
Sokan mondják, hogy a gyümölcs nem fogyókúrás étel, és hogy este ne egye egy fogyókúrázó, de ha belefér a napi kalóriakeretbe akkor miért baj? Vagy nem fogyhatok így?
Ma pl ezeket ettem: R: 2 tojásból rántotta,paprikával 10órai: 1 narancs E:fél cukkini megsütve, 1virslivel
V: 1 banán, 7 nagyobb szem eper
Ez így szerintem nem túl sok, de akkor az esti gyümölcs hátráltathat a fogyásban?
A legtöbb virsli ipari hulladék, persze van egész jó is, a tied nem tudom, milyen.
Szerintem iszonyatosan keveset eszel.
Az esti gyümölccsel nincs bajom, a kalóriadeficitet nem tudja visszafordítani, irreális lenne, hogy komolyan bekavarjon, persze nagyon trükkös egyesek működése. Nem mindegy, lerakódik-e, ha a kalóriahiány miatt sokkal több zsír elbomlik? Nekem annak tűnik.
Nincs az az isten, hogy a következő hetekben ne egyek minden este egy kis kupac epret. De egész nap sincs meg 20 deka. Soha ilyen jó epertermés nem volt még nálunk, ízes gigászi szemekkel. De tapasztalatból is tudom, hogy ehetek cukrosan is (nem teszem), úgyis a kalóriadeficit dönt.
A banán már cukrosabb, de az sem olyan sok, ha jólesik, edd. Ha bekavarna, majd észreveszed, de ez nem valószínű.
A gyümölcsökben fruktóz és glükóz is rendesen van. Kevés gyümölcs olyan penge, mint az alma, hogy jóval kevesebb glükóz legyen benne, de az eperben, mint a bogyósakban általában, azért nincs olyan rengeteg.
Mondjuk este beviszel 3 gramm glükózt eperből és 8-9-et banánból. Döntsd el, neked ez sok-e.
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Egyébként nem rég kezdtem diétázni, szóval próbálok csak egészséges ételeket enni, és nyilván kevesebbet mint ez előtt. De ha ez így kevés, az jó, ha mondjuk tojásból/húsból eszek többet? Az végülis fehérje.
Amúgy 16/L 172cm 60kg
A fehérje kevés lesz, kicsit több hús kell az étrendedbe, de nem virsli és ilyenek, hanem viszonylag sovány húsok. Csirke, marha sovány része, tonhal, stb. Ha nincs bajod a tejtermékkel, sovány túró is mehet.
A gyümölcstől nem kell úgy félni. Ha belefér a keretedbe, akkor nem fog hátráltatni. De kéne vacsorára is valami fehérjeforrás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!