Fogyókúra alatt belefér, hogy napi fél liter üdítőt iszom (Lift, nincs benne sok kalória, sőt), illetve több liter Pickwick teát édesítőszerrel?
Én is édesítőszeren élek diéta alatt és nem vagyok tőle éhesebb. Napi max 15 szemet iszok meg teában (2liter vízhez viszonyítva), ennyitől nem apad le semmi a vércukorszintemben mert szinten tartom mással.
Amúgy nem a diéta miatt mondtam le a kristálycukorról, hanem mert hajlamos vagyok a cukorbetegségre (a családomban mindenki az már) és az orvosom tanácsolta, hogy hagyjam el. De a diétát egyáltalán nem hátráltatja.
Kólát viszont ne igyál. Az semmiképpen nem jó. :)
Liftet ihatsz, mert abban tényleg nagyon kevés kalória van. (1 liter 10 kalória, ha valaki nem tudná)
Én is azt ittam fogyókúrám alatt, de tudnod kell, hogy a benne lévő anyagok miatt nagyon egészségtelen.
Ahh, én kérek elnézést, elfeljetettem, hogy tudományos analfabétákkal vagyok körülvéve... Tehát a természetben nem igazán van olyan, hogy mesterséges édesítőszer, minek következétben a szervezetnek minden ami édes az egyszerű logika alapján cukor. Mivel a vér cukorszintje bizonyos határok között mozoghat (a cukorbetegség is ennek a túllépéséről szól), és a szervezet szeret hatékonyan működni, ezért amikor a nyelved édes ízt érzékel már beindul az inzulin elválasztás. Az inzulin ugyebár csak a GLUT4-es receptorokra hat, magyarul az izom ésvagy zsírsejtekeknek engedélyezi a cukor felvételt abban a hiszemben, hogy hamarosan utánpótlás jön - ezt azért érdemes kiemelni, hogy látható legyen a szervezet többi sejtje, kiváltképpen az idegsejtek prioritást élvezenek, mert a cukor mindenkori működéskhöz kell, ellenben a zsír vagy izomsejt feladata a kiugró energiaszintek lerendezése. Csakhogy az édesítőszer nem cukor, minek következtében a szervezet vár, vár aztán a helyzet kritikus lesz és már nem várhatja tovább a semmit: vészreakcióba kezd, glukagont bocsájt ki, hogy letiltsa az inzulin hatását, a májban megindul a glikogén bontás a vércukorszint ideiglenes stabilizására és ezzel együtt a hipothalamus tudatosítja a cukorhiányt éhségérzet formájában.
Ebből két dolog következik:
1, nem célszerű cukorbeteg barátodnak javasolni, hogy hagyja abba az inzulint, mert beledöglik. Továbbá ő pontosan a magas vércukorszint ellen szedi, nem pedig az alacsony ellen.
2, Az édesítőszer fogyasztása NEM előzi meg a cukorbetegséget, valójában mivel arányiban jóval édesebb és szivatja a hasnyálmirigyet még segíti a kialakulást.
4-es vagyok. Gratulálok! Nekem most a nyáron 11 kiló ment le.
Egyébként simán belefér egy kis tea, ha beteg vagy meg szerintem amúgy is. Jobbulást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!