Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogyan álljak be súlytartásra,...

Hogyan álljak be súlytartásra, hogy ne jelentkezzen a jojó-effektus?

Figyelt kérdés

Sziasztok :)

Januárban kezdtem el (újra) a fogyókúrámat. A célom az volt, hogy 62kg-ról lefogyjak 52kg-ra. A célt lassan elérem, jelenleg 53.5 kg vagyok, tehát körülbelül 1.5kg van hátra, ami azt jelenti, hogy hónap végére bőven elérem a célomat.

A probléma az, hogy habár nem fogyókúrázom drasztikusan, a napi bevitt kalóriám nagyon kevés. Általában 4-500 kalóriát eszek egy nap, bűnözősebb napokon 7-800 ez a szám. Igazából úgy tűnhet, hogy ez nagyon kevés, de bőven jóllakok vele, mivel például párolt zöldséget eszek, amiben 100g/25kcal van.

Szóval az lenne a kérdésem, hogy milyen praktikával és mennyi idő alatt tudok visszaállni a súlytartásra, ha nem szeretném, hogy az eddigi eredményeim ne tűnjenek el?

2016. ápr. 4. 09:32
 1/7 anonim ***** válasza:
70%
Hát pedig ez rohadt kevés és koplalás, a héten egyél 1000 kcalt minden nap, aztán hetente emeld 200-al, addig amíg el nem éred azt a szintet, hogy se nem nő se nem csökken a súlyod heti szinten, akkor talán nem lesz jojo efektus, de ez az 500 kcal nagyon durva koplalás.
2016. ápr. 4. 09:46
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem koplalok, mivel nem vagyok éhes.
2016. ápr. 4. 10:32
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Semmi köze nincs a koplalásnak az éhséghez, ha nem eszel mondjuk 10 napig, 3. nap után már nem is érzel éhséget, akkor az se koplalás?
2016. ápr. 4. 10:58
 4/7 A kérdező kommentje:
Sose ettem sokat, és már az elején sem voltam éhes. Ma pl. eddig 700 kcalt ettem, tehát ez változó
2016. ápr. 4. 12:20
 5/7 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező neked bajod van az értelmezéssel? Értsd már meg hogy attól még koplalsz ha nem is vagy éhes. Az éhségérzet egy idő után elmúlik. Mindenhol érthetően leírják, sok helyen pirossal ki is emelik hogy napi 1200 kalória alá nem szabad menni. Nézz már meg egy kalória szükséglet kalkulátort és rájössz hogy koplalsz.

Csak az a baj hogy egyszer úgy is enned kell, mert ezt a koplalást csak egy ideig lehet csinálni- saját tapasztalat. Egy idő után kimerülnek a tartalékaid és elkezdesz szédülni, pöttyöket látni, akár el is ájulhatsz. na akkor éhségérzettől függetlenül enned kell, mert baromi rossz pl egy buszon így rosszul lenni. És mikor elkezdesz normálisan enni, akkor ugrálnak vissza a kilót, pedig nem is fogod magad túlenni.

És egyébként igen, te drasztikusan fogyókúrázol. Aki nem drasztikusan fogy az napi 1500 kalóriát eszik.

2016. ápr. 4. 13:29
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Elkeserítelek a jojó effektust már elintézted magadnak. Most az legyen a kérdés hogy mássz ki belőle, mielőtt vissza hiznád. Biztos nem hiszel nekünk de sajnos ez így van amit írunk, majd pár hónap múlva rájössz.
2016. ápr. 4. 13:30
 7/7 A kérdező kommentje:

Gondolom, hogy ha többen írják ugyanazt, akkor biztosan igazatok van.

Esetleg ha folyamatosan, heti 100-150kcallal többet eszek, akkor elkerülhetem a visszahízást? Vagy ha többet eszek, viszont eljárok sportolni mellette? (heti 3x1 óra spinning)

2016. ápr. 4. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!