Ha úgy fogyózok, hogy napi kb.1200 kalóriát eszem, akkor ha elértem a súlyom és elkezdek normálisan enni (nem zabálni csak normál mennyiségű kaját) ugye nem fogom visszahízni?
Hízni a kalóriatöbblettől hízol. Ha egész nap zöldségeket "zabálsz" attól valószínűleg nem fogsz hízni mert kevés bennük a kalória, de ha mondjuk elkezdesz újból fehér kenyeret, cukrot, meg nasikat enni, akkor nem is kell belőlük olyan sokat fogyasztanod, hogy újból elkezd gyarapítani a kilóidat.
Nem árt ha egy darabig utána is számlálnod a kalóriáidat, ha normális ételeket, és nem szutykokat eszel, akkor tarthatod a súlyod, 2000 kalória alatt. Számold ki, hogy a te életkoroddal, súlyoddal és életmódoddal menyire lenne szükséged, adatok hiányában én ebben nem tudok segíteni.
Kérdés, mit tekintesz normálisnak, és milyen étrend mellett fogytál...
Ha ezzel a kcal bevitellel még sportoltál is, akkor az koplalás kategória, tehát fennáll az esélye, hogy a szervezeted tartalékoló üzemmódba kapcsol.
Ha emellett leetted, amit pluszban mozogtál, és a makrók is rendben voltak, akkor normális étkezés mellett nem fogsz visszahízni.
De ha azt tekinted normálisnak, ami mellett korábban meghíztál, akkor újra meg fogsz hízni.
Én 80 kiló voltam, sok sporttal és kevesebb evéssel lefogytam 55 kilóra (161 cm vagyok). Azóta már nincs időm sportolni, az evés mennyiségére se figyelek oda, csak a minőségre. Tehát kerülöm a cukrot, de például fehér lisztet valamennyit eszek. 7 éve fogytam le, azóta 1-2 kiló jött vissza, de ingadozik. Stresszesebb időszakban 56, nyugisabban 57 kiló vagyok, ennél följebb nem megy, ha zabálok akkor sem.
Szerintem nem törvényszerű a visszahízás, de nem tudom min múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!