A vizet is beleszámoljuk?
Hello! Kaloriakat számolgatok, mindent eszek mértékkel! :)
Az a kerdesem, hogy holnap fozok babfőzeléket.
Nosaltyn a kalóriászámítas felületen nem adta hozza meg a vizet igy 100 gramm sokkal tobb kaloria, mintha hozzátesszük a vizet. Akkor most hogy? En 107 kcalt számoltam, víz+bab+vöröshagyma+fokhagyma+tejföl+Liszt. Teljesen összezavarodtam! 😕😕😕
A víz nem tartalmaz kalóriát, ezért az elején nem kell hozzáadni a súlyát az összkalóriához. Akkor kell csak hozzáadni, ha utána a kész ételt is kimérve adagolod, és tudni akarod hogy ennek "100 gramja" hány kalória. De mivel főzés közben elpárolog egy része, ekkor is egyszerűbb ha a kész étel súlyát méred le, nem a beleadott vizet, mert nem tudod mennyi marad benne.
Szerintem egyszerűbb úgy csinálni, hogy összeadod a hozzávalók kalóriaértékét (súly alapján, hogy pl 150 g krumpli az x kalória, meg 20 g vaj az y kalória, összesen z kalória), majd megbecsülöd, hogy a kész étel hány adag (pl 4 adag lesz, akkor egy adag kalóriatartalma z/4). Akkor nem kell a kész ételt méregetni. Most hogy a merőkanőllal nem lesz hajszálpontosan 1/4-e amit kimérsz, az a kis ingadozás nem nyom latba a fogyókúránál, az biztos.
Hozzávalók:
833 kcal 250 g (250 g)
Szárazbab (nyers)
0 kcal 10 dl (1,000 g)
Víz (általános)
112 kcal 3 evőkanál (33 g)
Liszt (általános)
119 kcal 3 evőkanál (84 g)
Tejföl (12%)
44 kcal 1 közepes (110 g)
Vöröshagyma
0 kcal 3 darab (0 g)
Babérlevél
47 kcal 1 dl (100 g)
Tej 1,5%
Összesen: 1,577 g1,155 kcal
1 adag (300 g) tápértéke:
kcal: 321.63
fehérje: 19.43
szénhidrát: 53.12
zsír: 3.93
100 gramm tápértéke:
kcal: 107.21
fehérje: 6.48
szénhidrát: 17.71
zsír: 1.31
Elkészítés:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!