Ha valaki rendszeresen iszik ásvány vizet annak javul a közérzete diéta alatt?
Szerintem max. extrém esetben fordulhat ez elő, inkább függ az étrendtől a közérzet... Vagy az önsanyargatás fokától :)
Nekem a sok szénhidrát nem tesz jót, de a rengeteg kalória sem, sőt, még zsírból is túl tudom magam enni. Gondolom, zöldség nélkül is elég gyilkos indulatok fognának el, de szabad akaratomból sosem hagyom ki őket a napomból. No, ezekben van logika, az ásványvíz szerintem keveset számít, kivéve, ha valaki ásványvíz nélkül alig iszik, mert az is nyilván rossz hatású lehet.
Te érzed mennyire vagy szomjas, mennyit kell innod.. nem gondolnám, hogy ezen múlna a közérzet.
Aki ki van száradva, annak ezen is múlik, ez világos.
Igen!
Megszünik szomja!
A szomjúság rossz közérzetet okoz, tehát az ivás javítja azt.
Hát nálam tuti nem így működik. Közérzetre esetleg kajának van hatása - ha sokat eszem, vagy sok kenyér, tésztaféle nem segít. A könnyebb ételeket lehet kevésbé szeretem de jobban bírom. :)
A mozgás, az ami konkrétan javít a közérzetemen. (nálam ez kerékpár, futás)
Ezt sokan nem tudják... Az ásványvíz azért ásványvíz, mert telített oldott állapotban lévő ásványi anyagokkal. A víznek két funkciója van azon kívül, hogy hidratál!
1. lead a szervezetbe ásványi anyagokat, és
2. felveszi ami nem kell a szervezetbe és kiürül velük együtt.
Na már most ha valami telített, akkor hogyan vesz fel? SEHOGY. Nem rossz dolog az ásványvíz, de az "igazság" az, hogy ha jót akar az ember magának, akkor ásványvizet is iszik, és csapvizet is...
Azt te hol mérted, hogy egy ásványvíz telített lenne? Vagy melyik gyártó deklarálta, hogy az általuk palackozott víz telített oldat lenne? :D
Ásványi anyagokat is nehezen ad le a szervezetünknek, mert szervetlen formában a növények szokták tudni felvenni és beépíteni az ásványi anyagokat. Mi nem vagyunk növények (sajnos vagy nem sajnos) :D
Egyébként én desztillált víz párti vagyok inkább, egyébként pontosan a víz oldószer szerepe, és egyébként is, a tisztasága végett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!