Havi 1 zabálós nap tönkretehet mindent?
Egy NAP nem igazán tehetne tökre egy tartós fogyást, de azért a 6000 kcal elég durva!
Nem tudom igazán elképzelni, hogy ezt hogyan, miböl akarnád összehozni. Habár az sem mindegy, hogy mennyi a fogyós kereted, ha az 4000 körül van - pl extrém fizikai munka mellett -, akkor nem igazán látok problémát, de ha 1500-2000 közt, akkot legalább is egy alapos gyomorrontást számításba kell venned.
Ez beteges!
Az oké, hogy elengeded magad és eszel édességet, nasizol, több kalóriát eszel, mint kéne.
De direkt zabálni? 6000 kalória????? Hihetetlen!
Szerintem ne tarts ilyen zabálós napot, mert is sose lesz normális viszonyod az étkezéssel.
Nem vagy normális!
30 deka chips az 3 csomag
Ez már önmagában nem normális. :)
Én már találkoztam a miniadagokat evők közt olyannal, aki a csalónapjain betolt ennyit, van ilyen.
Én képtelen vagyok 4000 fölé menni s az is üt, nincs is sűrűn, mert az éhség és étvágy kikapcsol, ha alaposan megvan az aznapi kalóriamennyiség. Ahogy nehezen eszem kalóriadeficitben is, mert a testem éhségjeleket szeret adni ilyenkor s nehéz átrázni. Ez nekem logikus.
De nem vagyunk egyformák. Nem mindenkinek működnek jól a fenti dolgok, illetve nem törődik az éhségérzet teljes hiányával, s nincs hasfájása sem a többlettől, ami visszatarthatná.
6000 kcal étel önmagában nem annyira sok, de ha nem egyszerre toljuk be tömény ételként, akkor normális test szerintem kiteszi a megtelt táblát. Vannak ritka evős napjaim, de azért 6000... Az nem mindenkinek reális.
Kérdező, oszd el a szokásos kalóriabeviteled fölötti részt 30 napra, nem olyan sokkal dobja meg a kalóriabevitelt, bár azért nem jelentéktelen, viszont sokak tapasztalták már, hogy egyszerre sok evéssel nem feltétlenül tud mit kezdeni a test, nem hízik tőle az ember automatikusan. Van, akinek a szervezete pazarol, bár az ritka s elégeti a felesleg zömét (majd jön a pofára esés másnap s akár fogyhat is, ez elég humoros, de lehet tapasztalni ilyet is, ha valakinek könnyen pazarol a teste, de nehezen alkalmazkodik a kevesebb evéshez), a felszívódás is romolhat így, gondolom, főleg nagyobb térfogatnál nem fér bele az emberbe, ha az előző adag nem megy ki túl hamar... S speciel én 6000 kcal után 3 napig alig néznék rá ételre, tippem szerint. 4000 kcal után is kevesebbet szoktam enni másnap, olykor alig.
Ha máskor jól csinálod, semmiképp nem tudja tönkretenni az eredményeidet, max. egy kicsit ront rajta.
De azért a testedet sokkolhatja egy ilyen nap. Bár kérdés, máskor mennyit eszel, mert ha 5000 kcalt, mert igen aktív vagy, akkor nem szóltam...
Én nem érzek éhséget és egyben azt sem, ha tele van a gyomrom. Bármennyit tudnék enni, volt, hogy egy délután alatt egy kiló chipset megettem. De volt példa egy kiló sült krumplira is.
Régen pl a reggelim kb 75 deka kenyér volt, szalámival és rengeteg sajttal..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!