Az én szervezetemnek mennyi szénhidrátra van szüksége?
Fogyni akarsz vagy súlyt tartani?
Kalóriabázis.hu
Természetesen fogyni. Olyan 50 kiló körülire...
A kalóriabázis alapba 360g-ot írt be, ezt nagyon sokalltam, és levettem 130-ra. Azért kérdezem, hogy ez mennyire jó?
Nem írtam a koromat :D
a 60 kg nekem sok lenne. Szülés előtt 47 voltam, és akkor sem voltam olyan hu de vékony. Bár izmosodni is szeretnék majd.
Ezt nem lehet tudni. Ki többel érzi jól magát, ki kevesebbel. Nekem pl. 80g is nagyon sok már, bár megfelelő forrásból kibírom, olykor pedig kell is. De jóval alatta jobb. De erre a szintre azért nem azonnali ugrással vezetett az út a régi, tradicionális, szénhidrátbombás étkezésemtől...
130g szimpatikus mennyiségnek tűnik (már amennyire teljesen vakon ezt megítélheti az ember... de te nem akarsz sokat, ez viszont nem olyan kevés, hogy jó eséllyel kikészülj tőle), de természetesen a megfelelő kalóriabevitelnek meg kell lennie, a megfelelő tápanyagbevitelnek is, plusz nem mindegy, milyen szénhidrátot eszel...
Ami a testet illeti, a szénhidrát nem esszenciális tápanyag, nincs rá minimumérték, mint a zsírra és a fehérjére. Igaz, maximum sem, mint a fehérjére. A legtöbb embernél a szénhidrát adja az energiát, úgyhogy az energiaigénnyel szoros kapcsolatban van a megfelelő szénhidrátbevitelük. Kinek 150 gramm, kinek 1000...
Ha valaki messze az energiaigénye alatt eszik szénhidrátot, annak a zsírt kell megemelnie, hogy ne koplaljon (a fehérjénél nincs is elég mozgástér, s macerás és drága is lenne azon élni. s nem lenne egészséges).
130g szénhidrát mellett erre még nincs szükség, bár nem tudom, mennyi fehérjére és zsírra gondoltál magad számára megfelelőnek.
Hm, kalóriabázis... Mit állítottál be, nehéz fizikai munkát, hogy ennyi szénhidrátot kaptál? Könnyű fizikai munkánál súlytartásra ír annyit fogyókúrás százalékozásban... Viszont a fehérje és a zsír akkor már épeszű mennyiség. A százalékozás nagyon rossz, a test igényeit grammban lehet megadni. Csak mert mondjuk tempósan fogy az ember, nem kell jóval kevesebb fehérje, sőt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!