Ezzel nagyon sokat ártok a szervezetemnek?
Én vizet iszom vagy narancslét.
És bár nem vagyok egy inkompetens a témában.. de állítom hogy sem én, sem más nem fog tudni arra pontos választ adni Neked, hogy napi fél liter coka zero milyen egészségkárosító hatással bír. Összefüggésbe lehet hozni az édesítőszereket betegségekkel.. valamennyire, a szulfitos karamell növeli a bél áteresztő képességét.. nyilván nem az egészséges táplálkozás alapja a kóla..
De hogy ezzel mennyit ártasz magadnak, én tényleg nem tudom. Sokan rávágnák hogy ez nagyon rossz, én azért igen hasznosnak gondolom hogy nem szénhidrátot szénhidráttal, kenyeret tésztával eszel, szerintem ez többet számít pozitív irányba mint amit a kólázás árt.. de bevallom, tényleg nem tudok konkrétabbat válaszolni erre a kérdésre.
Én 25 kilót fogytam, de a Zero Colarol nem mondtam le. Én hetente olyan 3-4 litert iszok meg. Én nem az, hogy nem tudok, hanem nem akarok lemondani róla.
Nem tudom, hogy káros-e. Lehet, de sok minden más is káros. Ezenkívül én is csak mentes vizet iszom, meg sima kávét.
Hogy mennyire káros az egy jó kérdés. Anno sokat lehetett hallani arról, hogy a kóla káliumhiányt okoz. Az biztos, hogy nem a legtermészetesebb és legegészségesebb ital, de nem is méreg.
Én a helyedben nem iktatnám ki teljesen az életemből a colát csak redukálnám a fogyasztását.
Sima mentes ásványvizet kb. napi 0.5-1 litert iszom. Inkább zöldteát és ízesített ásványvizet szoktam fogyasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!