Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ezzel nagyon sokat ártok a...

Ezzel nagyon sokat ártok a szervezetemnek?

Figyelt kérdés
Fél éve kezdtem az életmódváltást, illetve egyik-napról a másikra sikerült az étkezésemben 180 fokos fordulatot beállítani. Előtte folyamatosan zabáltam, mert mindig "másnap" kezdtem a fogyókúrát amit aztán egyből feladtam és jól bezabáltam újra (ez ilyen fél kiló kenyér, 2 tábla milka csoki, több doboz kockasajt, kakaó, stb.). Fél éve kizárólag húst, halakat (kókuszolajban sütve), zöldségeket, délelőtt gyümölcsöt, tojást, sovány túrót eszem, aminek meg is van a hatása: 30 kiló mínusz. Egészségesebb vagyok, szebb a bőröm, a hajam, és persze az alakom amire végre büszke vagyok. De egy dologról nem tudtam lemondani! És az a Zero Cola. Kb. napi fél litert iszom belőle, emellett másfél liter mentes vizet minimum, ízesítetlen gyógyteákat, stb. Régen kb. 1 liter tejet, 2 liter sima Colát ittam meg Ice Teát, minimális vizet és gyógyteákról ne is hallottam. A kérdésem az, hogy ez a Zero Cola mennyiség nagyon gáz? Olyan jól esik a hideg szénsavas cucc, de félek hogy ezzel továbbra is ártok magamnak. Érdemes lenne valahogy leszoknom róla? De akkor mivel pótolhatnám az édes ízt? Van aki MINDIG csak vizet iszik? 22/L
2014. ápr. 16. 16:05
 1/5 anonim ***** válasza:
47%

Én vizet iszom vagy narancslét.

És bár nem vagyok egy inkompetens a témában.. de állítom hogy sem én, sem más nem fog tudni arra pontos választ adni Neked, hogy napi fél liter coka zero milyen egészségkárosító hatással bír. Összefüggésbe lehet hozni az édesítőszereket betegségekkel.. valamennyire, a szulfitos karamell növeli a bél áteresztő képességét.. nyilván nem az egészséges táplálkozás alapja a kóla..

De hogy ezzel mennyit ártasz magadnak, én tényleg nem tudom. Sokan rávágnák hogy ez nagyon rossz, én azért igen hasznosnak gondolom hogy nem szénhidrátot szénhidráttal, kenyeret tésztával eszel, szerintem ez többet számít pozitív irányba mint amit a kólázás árt.. de bevallom, tényleg nem tudok konkrétabbat válaszolni erre a kérdésre.

2014. ápr. 16. 16:22
 2/5 anonim ***** válasza:

Én 25 kilót fogytam, de a Zero Colarol nem mondtam le. Én hetente olyan 3-4 litert iszok meg. Én nem az, hogy nem tudok, hanem nem akarok lemondani róla.

Nem tudom, hogy káros-e. Lehet, de sok minden más is káros. Ezenkívül én is csak mentes vizet iszom, meg sima kávét.

2014. ápr. 16. 16:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Hogy mennyire káros az egy jó kérdés. Anno sokat lehetett hallani arról, hogy a kóla káliumhiányt okoz. Az biztos, hogy nem a legtermészetesebb és legegészségesebb ital, de nem is méreg.

Én a helyedben nem iktatnám ki teljesen az életemből a colát csak redukálnám a fogyasztását.

Sima mentes ásványvizet kb. napi 0.5-1 litert iszom. Inkább zöldteát és ízesített ásványvizet szoktam fogyasztani.

2014. ápr. 16. 16:52
 4/5 anonim ***** válasza:
A napi fél liter nem hiszem, hogy igazán káros, szerintem emiatt nem érdemes problémázni. Nyugodtan idd meg, csak ettöl garantátlan nem lesz semmi bajos, és visszahízni sem fogsz.
2014. ápr. 16. 17:03
 5/5 anonim válasza:
Elég sokszor hallottam már hogy káros, növeli a rák kockázatát.. Azért gondoljunk bele, bár visszahízni nem fogsz tőle, ha nincs benne cukor, ki tudja mit raknak bele.. Én pl. mindig csak vizet iszom. :D Kiskoromban is csak azt bírtam meginni. Szerintem szép lassan próbálj meg leszokni a cukorról. Amúgy a táplálkozásod nagyon helyes, már csak a cola mennyiségét csökkentsd. Ne idd minden nap.
2014. ápr. 16. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!