Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért vagyok ilyen gyenge?

Miért vagyok ilyen gyenge?

Figyelt kérdés
Szóval lassan már 2 hete életmódot váltottam, mennek is le a kilók. Sportolok is. Minden tökéletes lenne, viszont estére mindig rámjön a falásroham. Főleg most hogy a gyerekek kaptak egy csomó csokit, és olyan nagy a kísértés. Egész nap olyan jól megy, erre megint elcsesztem mert felfaltam egy csomó csokit. Hogy lehet ezen változtatni? Amikor kibírom olyan büszke vagyok magamra. Ilyenkor meg amikor megtelt a szervezetem szén hidráttal, legszívesebben elásnám magam. MIÉRT VAGYOK ILYEN HÜLYE? 3 gyerekes anya.
2015. dec. 9. 18:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Igen, kevés. 100 alá átlagembernek nem érdemes mennie, főleg ha nincs mellé elég elfogyasztott zsír.

A 100 alatti értéket versenydiétáknál szokás.

Én is próbáltam, de kibírhtatlan nekem is. 120-nál már minden oké. Az a minimum a ketózist rosszul tűrőknek.

Itt egy jó cikk erről:

[link]

2015. dec. 9. 19:01
 12/20 anonim ***** válasza:

Jaj! Nem feltétlenül a ch, ez emberfüggő (ha mondjuk 3-400 grammról estél le 80-ra, az lehet, hogy neked durva... én lazán megcsináltam anno, nekem 80 gramm akkor is bőséges volt, de nem vagyunk egyformák), hanem a KALÓRIA!

Kevés zsír, kevés ch, alig eszel!!! Nem csoda, ha falásrohamod van, ha éhezel. Fehérjén nem tudsz élni, abból felesleges és káros is a nagyon magas szint.

Válassz: a ch-t emeled vagy a zsírt. De valamelyiket kell (egyesek mindkettőből sokat esznek, de az a legszerencsétlenebb kombó, főleg fogyáskor. azt csak akkor csináld, ha máshogyan nem tudsz enni).

70-80 gramm ch keveseknél okoz ketózist, jegyzem meg. Nagyon keveseknél, illetve nagyon sok edzés mellett. A 20 gramm már eléggé biztonságos szint, persze elég sokan rendben vannak valamivel fölötte is :) De az már más műfaj, vigyázni kell, hogy ne legyen magas a fehérjebevitel, persze alacsony sem. S aki nem tolja meg a zsírt, az koplal, ami megint nem jó.

2015. dec. 9. 19:08
 13/20 anonim ***** válasza:

Emberfüggő, pont írod is aztán megjegyzed, hogy keveseknél okoz ketózist... ez ellenmond egymásnak, ugyanis emberfüggő kinél okoz 100 gramm alatt ketózist. És sokaknál okoz hidd el, tekintve, hogy az agy vagy 50 grammot felhasznál belőle, minden másra marad 30 gramm. Ha hozzá vesszük az egyénileg eltérő májfunkciókat és inzulinszinteket stb, akkor meredek kijelenteni, hogy nem okoz ketózist.

Abban igazad van, hogyha zsírt sem eszik mellé, akkor még nagyobb sz..rban van, de mi a frászért kéne egyáltalán ketózisra törekedni.

160 grammos ch diétával is remekül lehet fogyni. Aki szimplán fogyókúra céljából napi 20 gramm ch-t fogyaszt, mert azt hallotta, hogy az az igazi, az egy barom, és nem csak a közérzetét tossza el, hanem az egészségét is kockáztatja.

Az inzulinrezisztensek diétája sem 100 alatti, pedig ha ez ilyen jól működne a cukoranyagcserét tekintve, akkor akár le is nullázhatnák nekik is. Mégsem teszik.

Átlagember felejtse el a ketózist, meg általában azt, hogy direkte 100 grammnál kevesebb ch-t fogyaszt napi szinten.

2015. dec. 9. 19:20
 14/20 anonim ***** válasza:

Nem ellentmondás. Legjobb tudomásom szerint nagyon kevesen kerülnek ketózisba 80 gramm ch mellett. Emberfüggő, hogy 15 gramm kell hozzá, 40 vagy akár 90, mindezek mellett van esély a ketózisra, de teljesen más mértékben s feltételek mellett. Egy normál ember, pl. én, elég bizonyos, hogy nem kerül ketózisba 80 gramm ch mellett, hacsak nem edz igen keményen napi órákat. Nem is voltam ketózisban a nagyon sok hónapos 80 grammos szénhidrátbevitelű időszakomban... Néha bevillanhatott, de tartósan nem. Ami jó, mert akkoriban kikészültem a nagyon kevés szénhidráttól, próbáltam néha a ketót s látványosan szénhidráthiányos zombivá alakultam 1-2 nap alatt :D.

A 20 (olykor 30) grammos határ az, amit általában ajánlani szoktak ketogén diétában, főleg az elején, mivel az már nagy eséllyel előidézi a ketózist. Fölötte lutri. 50 körül még egészen normális mértékű esély van rá, de napi 50g fölött már tipikusan nincs állandóan ketózisban az ember. 80-nál már kvázi biztosra vehető, hogy szinte sosincs ketózisban (írtam, hogy extrém edzésnél még megtörténhet így is, s ugye van, akinél eleve magasabban van a határ. egy nagy, izmos óriásnál különösen számíthatunk magasabb értékre. a kérdezőnél nem).

De ez igazából itt bnem fontos, mivel a kérdezőnek kicsike esélye van a ketózisra, az is igencsak alkalmi lehet.

2015. dec. 9. 19:27
 15/20 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom... és tekintve, hogy a lakosság jelentős része az inzulinrezisztencia kezdő stádiumában van, a már felismerhető tünetek nélkül, mint pl. szőrösödés, PCOS-s stb, ahol megjegyzem, csak sokadjára nézik meg az inzulinszintet, baromság egy átlag fogyókúrázónak 20 grammos ch-t ajánlgatni.

Mikor a magas inzulinjával átáll a 20 grammra, jobb esetben csak felfalja a saját lábát, rosszabb esetben összeseik két nap múlva.

Lassan felszívódó ch 160 gramm, plusz egy ésszerű kalóriakeret (1300 alá nem kéne mennie senkinek, mert izomtalan hobbitnak vagy gyereknek kell lenni egy ennél kisebb alapanyagcseréhez, de jobb szeretem ha mozgással ez még több), vitamin, esszenciláis zsírsavak, csókolom. Ha az izommegtartás nem szempont, 30 gramm a minimum fehérje, a többi meg ahogy esik.

Ésszel!

2015. dec. 9. 19:35
 16/20 anonim ***** válasza:
Rakd el fiókba, vagy oda, ahol nem látod, éred el, messze van, stb. Hidd el, bevált.
2015. dec. 9. 19:59
 17/20 A kérdező kommentje:

Elraktam :D A konyhaszekrényben lapulnak

Zsírt semmiképpen nem növelném, mert fáj tőle a gyomrom, szarul vagyok tőle. A ch-t tudom emelni talán. Ketózisra nem törekszem, őszintén szólva fingom nincs hogy mi az, nem is nagyon érdekel. Én ezt így szeretném csinálni, nem csak addig amig lefogyok, hanem életem végéig. Szóval nekem ottvan a 3 kölök akit bizony nagyjából egyedül nevelek, szóval nem engedhetem meg magamnak hogy a rohadt túlsúlyban meghaljak. Szóval valahogy kénytelen vagyok magamraerőszakolni. Csak az a baj hogy most, hogy felfaltam egy halom csokit, szinte biztos vagyok benne hogy megtudom csinálni. Viszont amikor már napok óta nem bűnöztem, és olyan vagyok mint egy idióta kankecske, akkor mindig elbizonytalanodok.

2015. dec. 9. 20:13
 18/20 anonim ***** válasza:

Ki ajánlott 20 grammos fogyókúrát itt? Én sem lennék hajlandó betartani, az nagyon kevés. Csak előkerült a ketózis, bár nem tudom, miért, ahhoz sok szénhidrátot eszik a kérdező és ezzel nincs is baj. Tudom, hogy a kevés szénhidrát nem mindenkinek jó és nem értem, miért kellene a fogyáshoz keveset enni belőle. Nyilván lehet napi 1000 g szénhidrát mellett is fogyni, ha az ember elég aktív mellé, egyesek szerint ez egészségtelen, nekem normálisnak tűnik, ha valakinek kell annyi energia s nem bírja a zsírt. Mindössze sokunknak könnyebb (vagy egyáltalán lehetséges) kevesebbel.

Amúgy cukorbetegeknek pont hogy hasznos levinni a szénhidrátot, de ebbe nem megyek bele, ez komoly egészségügyi téma.

2015. dec. 9. 21:16
 19/20 anonim ***** válasza:
Akkor neked egyértelműen a szénhidrátot kell növelni. Lehetőleg a lassú felszívódásúakat. Egyél sok zöldséget! :) Az még az én éhségemen is segít valamit, pedig nekem elég nehéz jóllaknom. Plusz hasznos, térfogata is van, finom...
2015. dec. 9. 21:17
 20/20 anonim ***** válasza:

Másfél gramm/nettó tetsúlykg fehérje már jobban hangzana. 30g az kb. semmi, talán csak a nitrogénegyensúlyra elég (bár tudom, hogy vannak extrém fehérjeszegény étrendet ajánló emberek).

Fogyózáskor különösen vigyázni kell az izmokra, ilyenkor tipikusan még emelik is a fehérjekeretet, mert veszélyben vannak az izmok. (Ketogén diétában más a helyzet, de az most senkit sem érdekel :))

2015. dec. 9. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!