Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért vagyok ilyen gyenge?

Miért vagyok ilyen gyenge?

Figyelt kérdés
Szóval lassan már 2 hete életmódot váltottam, mennek is le a kilók. Sportolok is. Minden tökéletes lenne, viszont estére mindig rámjön a falásroham. Főleg most hogy a gyerekek kaptak egy csomó csokit, és olyan nagy a kísértés. Egész nap olyan jól megy, erre megint elcsesztem mert felfaltam egy csomó csokit. Hogy lehet ezen változtatni? Amikor kibírom olyan büszke vagyok magamra. Ilyenkor meg amikor megtelt a szervezetem szén hidráttal, legszívesebben elásnám magam. MIÉRT VAGYOK ILYEN HÜLYE? 3 gyerekes anya.
2015. dec. 9. 18:30
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Normál diétánál nem jönnek rád naponta falásrohamok, valamit nem jól csinálsz. Az rendben van, ha egy hónapban egyszer bűnözöl és eszel némi édeset (nem táblaszám!!).

Nyilván a sport miatt a szervezeted igényli a cukrot, mert energiát használt el. Ez rendben is van, de edzés előtt kell a csoki (nem állandóan és nem nagy mennyiségben és nem közvetlenül pár perccel edzés előtt), edzés után pedig a fehérje. A csokit egyébként kiválthatod egészségesebb bio, zab stb sütifélékkel. És ha már csoki, ne tejcsoki legyen, hanem ét.

2015. dec. 9. 18:38
 2/20 anonim ***** válasza:

Edzés után is szokás gyors ch-t enni, glikogénraktárak visszatöltése, sőt túltöltése miatt... Persze nem muszáj.

Szerintem is gond van az életmóddal... Vagy az elszántsággal.

Szerintem ha nem bírod a hirtelen váltást, akkor első körben egyél többet, de semmiképp ne cukrot. A kalóriacsökkentés majd a következő lépés lesz. Semmi értelme most, ha nem bírod.

S ha túl keveset ennél, az a baj, akkor később is egyél többet.

2015. dec. 9. 18:47
 3/20 anonim ***** válasza:
Még valami. Vagyunk páran, akik extrém nehezen állják meg az édességet, ha sok szénhidrátot esznek. Nekünk jobb, ha alacsonyan van a szénhidrátbevitel. Velem csodákat tett, habár ma is nagyon édesszájú vagyok (de legalább saját sütiket eszem, amik egész jó összetételűek).
2015. dec. 9. 18:48
 4/20 A kérdező kommentje:
Ch 70-80g, zsír 40-45g fehérje pedig változó szokott lenni. Bűnözés nélkül ilyen értékeket tartok. Szóval akkor edzés előtt egyek némi édességet?
2015. dec. 9. 18:54
 5/20 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy magas az inzulinszinted és ezért kapsz nap végén falásrohamot.

Ha rendszeresen ellenállhatatlan vágyat érzel az édesség után, akkor egyrészt nem árt vitamint szedni és felülvizsgálni a diétádat mert valami gebasz van, ha pedig eztán sem szűnik, akkor vizsgáltasd ki magad.

6/20 A kérdező kommentje:
ja és 156 cm vagyok, jelenleg 75 kg.
 7/20 A kérdező kommentje:
Multivitamint szedek.
2015. dec. 9. 18:55
 8/20 anonim ***** válasza:

Jaaaa, napi 100 gramm alatti Ch-t sok ember nem bírja, ne hülyéskedj az már ketózis!

Vidd fel 120-160-ra a kalóriakereten belül! Ennyi ch mellett is simán lehet fogyni, és elkerülöd a ketózis kellemetlen tüneteit.

2015. dec. 9. 18:56
 9/20 A kérdező kommentje:
Nem rendszeres. Eddig kb heti 1x jött rám, de most hogy tele van a ház csokival így majnem minden napos lett a dolog. Megoldás lenne ha eltakarítanám a sok csokit, de sajnos annyi van hogy ezt a gyerekek is 1 hónapig eszegetik :D
2015. dec. 9. 18:56
 10/20 A kérdező kommentje:
Tehát akkor ezért lehetnek a falásrohamok? Kevés a ch?
2015. dec. 9. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!