130 ch nem sok?
Nem ismerem a kalóriaigényedet, márpedig attól függ.
Szerintem nincs olyan, hogy sok ch, ha az adott embernek annyi energia kell a normál fogyáshoz és nem zsírra épít.
#3: Erről megoszlanak a vélemények és sokan elég boldogan élnek évtizedek óta 20 grammal. Én nem is kezdtem el a fogyást 80g fölött, de igazából jóval alatta virultam ki s lettem energikusabb, ezt eszemben sincs feladni, pedig néha megvannak a nehézségei. De ha egyszer túl jó így :) Szeretem azt adni a testemnek, ami neki jó (ezt igazából ki is követeli, de jól teszi).
Másnak pedig 500g ch kell, nincs azzal semmi gond.
Az agynak amúgy 50g glükóz kell minimálisan, a többit megoldja ketontestekből, mint a testi sejtek. Arról már folynak viták, hogy ez az 50g jobb-e ételből bevive vagy sem, de mivel van, aki 50 grammnál még nem kerül ketózisba s bukja eme életmód összes előnyét, nekem úgy tűnik, hogy jobb, ha rábízzuk a testre, hisz meg tudja oldani szénhidrátbevitel nélkül is a dolgot, az agy mindenképpen megkapja a maga kis glükózát. Jól is néznénk ki, ha mondjuk 1-2 hetes böjtben nem jutna neki... Csak van, aki szerint ez megterhelő és inkább napi 50-55g szénhidrátot eszik. Egyen.
gyurós, nem írtam kevesebb energiáról, általában többet viszek be, mint te.
Kérdező: a zsír jó, szerintem a fehérje is, valószínűleg kevesebb is elég lenne (a hájnak nincs fehérjeigénye s a nettó testtömeged nem lehet valami nagy), de bajod nem lesz ennyitől.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!