130 ch nem sok?

Figyelt kérdés
Azt mondták hogy 130g-ra állitsam a kalóriabázison a ch keretet. Ez nem sok.? Igaz hogy max 100-at szoktam fogyasztani, de azért mégis. A zsír 50re van állitva. A fehérje 120. Ez így jó? 77 kg vagyok, 2 hete kezdtem az életmódváltást 83 kilóval. És 155 cm vagyok.
2015. nov. 11. 12:54
 1/10 anonim ***** válasza:
Két hete kezdted 83 kg-val, most vagy 77 kg, vagyis 2 hét alatt 6 kg ment le rólad = az még 2 havi fogyásnak is tökéletes!!! Szerintem ez túl gyors, túl erőszakos fogyás!
2015. nov. 11. 15:27
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem ismerem a kalóriaigényedet, márpedig attól függ.

Szerintem nincs olyan, hogy sok ch, ha az adott embernek annyi energia kell a normál fogyáshoz és nem zsírra épít.

2015. nov. 11. 16:44
 3/10 anonim ***** válasza:
A min. 160 legyen meg, mert annyi a minimum szükséglet (ebből csak az agyad 120 g-t használ fel), ettől csak attól térj el, ha az orvos erre utasít. Szóval még kevés is, és hosszútávon többet árt, mint használ.
2015. nov. 11. 17:28
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekem diétába 2x ennyi a ch sulyom kevesebb mint neked 2kg mal ha meg tömegelek dobok hozzá 1g ch t /testsuly kg és kb semmi zsir nem jön ami kb 300g ch t jelent kb 400g rizs
2015. nov. 11. 17:43
 5/10 anonim ***** válasza:

#3: Erről megoszlanak a vélemények és sokan elég boldogan élnek évtizedek óta 20 grammal. Én nem is kezdtem el a fogyást 80g fölött, de igazából jóval alatta virultam ki s lettem energikusabb, ezt eszemben sincs feladni, pedig néha megvannak a nehézségei. De ha egyszer túl jó így :) Szeretem azt adni a testemnek, ami neki jó (ezt igazából ki is követeli, de jól teszi).

Másnak pedig 500g ch kell, nincs azzal semmi gond.

Az agynak amúgy 50g glükóz kell minimálisan, a többit megoldja ketontestekből, mint a testi sejtek. Arról már folynak viták, hogy ez az 50g jobb-e ételből bevive vagy sem, de mivel van, aki 50 grammnál még nem kerül ketózisba s bukja eme életmód összes előnyét, nekem úgy tűnik, hogy jobb, ha rábízzuk a testre, hisz meg tudja oldani szénhidrátbevitel nélkül is a dolgot, az agy mindenképpen megkapja a maga kis glükózát. Jól is néznénk ki, ha mondjuk 1-2 hetes böjtben nem jutna neki... Csak van, aki szerint ez megterhelő és inkább napi 50-55g szénhidrátot eszik. Egyen.

2015. nov. 11. 17:56
 6/10 anonim ***** válasza:
Te is fura ember lehetsz kevesebb kajával több energia az érdekes küldj már képet a napi 20g ch s emberekröl de szemböl legyen mert élével nem látszanak
2015. nov. 11. 19:07
 7/10 A kérdező kommentje:
Igazábol egész nap eszem, csak ugye egészséges és tartalmas dolgokat, napi 5-6 alkalommal, abszolút nem érzem kevésnek. A zsír és a fehérje jó?
2015. nov. 11. 20:32
 8/10 anonim ***** válasza:

gyurós, nem írtam kevesebb energiáról, általában többet viszek be, mint te.

Kérdező: a zsír jó, szerintem a fehérje is, valószínűleg kevesebb is elég lenne (a hájnak nincs fehérjeigénye s a nettó testtömeged nem lehet valami nagy), de bajod nem lesz ennyitől.

2015. nov. 11. 21:40
 9/10 anonim ***** válasza:
*kevesebb (kalóriájú) ételről, gondolom kevesebb ételen ezt értetted, márpedig kalória (energia) az kell az energiához... Remélem, érthető...
2015. nov. 11. 21:55
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem neked akár még kevés is. 165 cm vagyok, 45 kg és kb. 135-150 g ch-t fogyasztok naponta súlytartáshoz. Azt mondják, hogy 3-4g ch szükséges kg-onként, illetve a naponta bevitt kalóriáknak legyen 55-60 százaléka ch. Fogyókúránál sokan kb. 40 százalékra mennek, szerintem annál lejjebb semmiképp sem érdemes. A fehérje az kb.2g/kg kellene hogy legyen, de ha túlsúlyos az illető, akkor gyakran tanácsolják, hogy az ideális testsúlya alapján határozza meg ezeket az értékeket.
2015. nov. 13. 14:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!